lørdag 25. september 2010

Snapshot Sykkeltur

Jeg har skapt en ny trend i dag, det er det nok ingen tvil om!

Jeg er ingen mesterfotograf, og mitt lille seks-sju år gamle Canon kompaktkamera er nok ikke lenger det beste som fins på markedet, men sammen er vi jammen et bra team! Legg til en sykkel i fart, og hva får du?  
Snapshot Sykkeltur!

Det føltes så lenge siden kjærsten min og jeg hadde vært på tur sammen, så i dag trosset vi regnbyger og vind og la ut på sykkeltur -jeg med kamera i handa.

Vi syklet gjennom byger og tuneller, under og over broer, langs kanaler, med motvind og forbi vindmøller og horer (ja, sorry, men de byr seg frem på husbåter langs kanalene), små, koselige hus, store jorder og åkre, og til biologens og naturfotografens store glede møtte vi på en rekke dyr!

Det er alltid stas! Så etter både min og kameraets beste evne (ja, det er et godt kamera, men noen veldig kraftig zoom har det ikke!) ble både en gåseflokk, en toppdykker, en skjære (redigert bort, skjærer har vi nok av i Norge også!), og en hegre foreviget. Det var skikkelig en fuglefototgraferingsdag, med andre ord!

Her kaller de toppdykkeren (helt øverst til høyre) for fut, og du finner den på de fleste kanaler. I Norge har jeg bare sett dem et par ganger. Jeg bare digger den fuglen! Neste gang skal jeg snike til meg et bedre bilde!

Gåseflokken var litt kranglevoren, så jeg tok ikke sjansen på å havne i håndgemeng (vingegemeng?) med dem, og tok derfor også disse bildene i fart. På tilbakeveien var hele flokken på god vei over veien, noe som forårsaket et salig kaos av biler og syklister som hverken kom frem og tilbake. Hihi!

Kjæresten min sier alltid at hegren (nederst til venstre)  mest av alt minner om en gammel, grå mann som sitter og speider. Alltid på vakt, og med mye visdom. Det kan nok være noe i det! Først satt hegren huket sammen, men til ære for meg spankulerte den seg en liten tur. =) Det var en deilig tur! Nå koser jeg meg inne med en kopp te og bloggen min.

Jeg har lurt på en stund om jeg skal kjøpe meg et digitalt speilrefleks-kamera. Men det er og blir en vanskelig overveiningssak. Mitt lille snertne kamera tar ikke noe plass, og er derfor lett å ta med over alt. Men i det siste synes jeg det har blitt stadig mer gøy å ta bilder, og da er det ikke til å komme utenom at kompaktkameraet kanskje ikke akkurat gir ubegrensede muligheter. En kraftigere zoom for å kunne ta bedre naturbilder hadde vært virkelig stas! Og jeg ser jo at andre amatørfotografer tar fine bilder med sine speilreflekskameraer. Men jeg er jo da også redd for at et større kamera blir nedprioritert å drasse på. Noen som har noen råd å komme med i sakens anledning? Ikke at det haster så veldig, for jeg har ingen jobb -og dermed ingen lønning å kjøpe kameraet for! Men det kommer nok! ;)

5 kommentarer:

Greta sa...

Så koselig å få vere med på sykkeltur. Skulle gjerne hatt litt bedre plasser å sykkle på eg og. klem

Sara sa...

Det så ut som en fin tur! Deilige med litt høst og.
Jeg også syns det er moro med bilder, og spesielt når man ser morsomme fugler (som man faktisk kan navnet på etter kurset vi tok!), men merker faktisk at jeg tar færre bilder etter at jeg kjøpte speilrefleks :( Men det kan jo hende du er flinkere enn meg til å drasse med kamera da.. Vet om en del som kjøper en mellomting, som er mye lettere å ta med seg rundt.... tror du må søke opp et par tester og se hva du trenger.

mammamia sa...

Ser ut som om dere hadde en flott tur! Fine bilder av glade dyr og mennesker, Vindmøllene er flotte! Nederland har en helt spesiell natur,ikke sant?

Norun sa...

Det så flott ut! :) Jeg lurer på akkurat det samme som deg når det gjelder speilrefleks eller ikke speilrefleks, så jeg har foreløpig ingen tips å komme med dessverre.

Mari sa...

Eg er heilt enig med Sara! Det er veldig artig å ta bilete med speilrefleks når den først vert med på tur, men det er veldig lett å legge den att heime. Stemmer for kjøp av eit "avansert kompaktkamera", litt større og betre enn dei minste og billigaste. Tek like bra bilete som speilrefleks, og det beste av alt: den vert med på tur =)

Forresten flotte bilete, ser ut som du har det supert!