tirsdag 7. september 2010

Septemberhelg

En finfin helg i september, med finfint vær og friii!

Først var det en somlelørdag, men så kom vi oss av gårde i retning byen hvor vi opplevde litt av hvert:

- Vi møtte en bitteliten fotovillig mus
- Jeg mistet sjalet mitt (skjønner fortsatt ikke hvordan)
- Vi spiste italiensk is,
- Ruslet rundt i byen
- Drakk fæl(!) rødvin ute på et hjørne i byen hvor vi så på og diskuterte folk
- Så spiste vi kjøttboller fra Brugge på Cafè België
- Og på hjemveien fant Sanne 21 Euro i småpenger!
- Og så fant vi en gammel kiste vi tok med oss hjem!

Ikke en helt gjennomsnittlig lørdag, med andre ord. Det er litt fascinerende her i Nederland med søpleordningen. En gang i uka eller så har de "grovvuildag" (grovsøppeldag), hvor man kan sette ut alt mulig en ikke skulel ha bruk for: møbler, datautstyr, tepper -ja hva som helst unntatt byggeavfall og sånt -det må på søppelfyllinga. For oss i Norge er det kanskje litt rart, og jeg klarer heller ikke heeelt å venne meg til det, men her går altså Gud og hvermann langs gatene denne dagen for å se om de finner noe spennende å ta med seg hjem. Å rote i søpla til andre er liksom ikke helt noe man gjør i Norge, med mindre man er narkoman eller uteligger.

Men her står tingene som regel pent plassert på fortauet, det er jo ikke noe skittent med det, det føles bare rart! Jeg husker at da jeg var liten gikk alltid Opa (bestefar) noen runder i nabolaget på grovvuildag, og han falt alltids noe å ta med seg. Han lagde blant annet en kjerre til oss barna av hjula fra en barnevogn han hadde funnet, og tanta mi har et stuebord hun fant en gang. Det blir litt sånn loppemarked, bare gratis!

Denne gangen tok vi altså med oss en diger trekiste hjem. Den har nok sett bedre dager, men planen er å pusse den og eventuelt male den. Jeg glemte å ta bilde av den, men det skal jeg nok ordne etter hvert så dere kan se. Nå står den uansett på kant under noe plastikk ute på patioen, har ikke lyst til å drive å buksere den svære dingsen nå!

På søndag hadde vi invitert foreldrene til Sanne hit på middag. Det ble grønn curry med kylling -men den ble ikke like god som sist -typisk! Det var en veldig hyggelig kveld med vin og skravling. =)

4 kommentarer:

Tanta'ri sa...

Hørtes - og så ut som en veldig koselig helg! Morsomt å se bilde av foreldrene til Sanne. Så vet man hvem de er.
Hadde en veldig koselig, og innholdsrik helg selv. Hos Ellen-søster på fredag m. karoline. "gjorde" Moss lørdag formiddag med mormor og bess. Tok så med Litschi-jentene på hytta på lørdag ettermiddag. Og tok de med videre til håndballkamp med K. på søndag, så Bærume Verk, så middag hos oss - før jeg satt de på toget igjen. puh.. Nå venter jeg på å lese noe om alle jobbhenvendelsene, og om noe morsomt har dukket opp!
glad i deg!
klem!

mammamia sa...

Bildene taler for seg. Ser at det var en finfin helg!
Spennende å se hva det blir ut av den gamle kista!

Vibber`n i Farta sa...

Angående jobb så er det ingen nyheter, det går trått igjen dette!
Angående kista så burde jo det kunne la seg ordne =)

Greta sa...

For ei herlig helg. Skjønne bilder og god fortellerevne. Ha ei flott helg denne helgen også