Meksikansk tomatsuppe ala Vibbern
1 pose meksikansk tomatsuppe (Toro)
2-3 gulrøtter
4-5 poteter
1/2 squash
1 paprika
1dl matfløte
1dl melk
- Skrell poteter og gulrøtter, del i små biter. Sett til koking i ca 6 dl vann i 15 min.
- Bland innholdet i suppeposen med 1 dl matfløte, 1dl melk og 2 dl vann i et litermål. Hell dette opp i kjelen med gulrot/potet mens du rører flittig.
- Skjær squash og paprika opp i små biter, ha dem i kjelen.
- Ha oppi noen små kjøttboller (her heter de suppeboller. Du trenger ikke steke dem først) og la alt koke i 10 min.
Det jeg liker best er at man bruker kokevannet fra gulrot/potet til suppa, så forsvinner ikke de mineralene og vitaminene som frigis ved koking!
PS: Apropos grønnsaks-skuff
Det må nesten nevnes at grønnsaks-skuffen nettopp har
blitt reddet fra en uviss skjebne!
Siden jeg er fra Norge,
men bor i Nederland, hender det jeg er i Norge noen uker når det passer
seg sånn. I begynnelsen da vi bodde her, brukte jeg de to skuffene i
kjøleskapet henholdsvis som grønnsaks-skuff og fruktskuff, akkurat som
min kjære mor gjør hjemme. Men etter et lengre opphold i Norge, hadde min kjære samboer gjort om skuffene til en øl-skuff og en colaskuff... Menn! Jaja, grønnsaks-skuffen er i hvert fall erobret tilbake, mens den andre nå er øl- OG cola-skuff. Kompromiss?!
2 kommentarer:
Heisann!
Så godt å få brukt opp restene i grønnsakskuffen.
hærlig blogg du har forresten... har aldri sett den før, men nå har jeg bladd litt tilbake for å se hva du holder på med, og må si at jeg liker bloggen din veldig godt =)
Takk for det! Alltid hyggelig å høre! Skal ta meg en tur på din også! =)
Legg inn en kommentar