fredag 8. mai 2009

Bigmouth Strikes Again

På toget i går satt jeg og rettet prøver, på veien inn til hovedstaden for å krangle til meg et visum. Mens jeg hørte på alle sangene på "L" ipoden hadde å by på, dekorerte jeg diverse prøver med rødt. Men det spørs om jeg kanskje jinxa det visumet litt, eller krangling angående visum, sådan. Det viste seg nemlig at disse kineserne har en forkjærlighet for å avslutte arbeidsdagen sin "litt" tidlig, så ambassaden stengte halv tolv. Optimistisk ringte jeg hu kinadama som tar telefonen (etter å ha fått hjelp fra oven hva telefonnr dit angår), men hun sa bare "Engrish, Engrish" og "Come back tomollow". Flott. Det ringte fra oven igjen (tante ranne) og vi ble enige om at det tross alt var kommet mye fint ut av turen uansett: 1) Jeg hadde fått rettet alle prøvene, noe jeg helt sikkert ikke hadde fått snublet meg til om jeg hadde blitt hjemme. 2) Jeg hadde fått snakket med tante ranne hele to ganger på en dag, noe jeg sikkert ikke hadde fått snublet meg til hvis jeg hadde blitt hjemme, og 3) jeg hadde fått sett meg litt rundt på Vinderen. Og sikkert masse annet fint også. Jeg bestemte meg i alle fall for å la visum være visum (eller ikke være visum?), og returnere til Moss. Der ble jeg plukket opp av en svært stilig frøken, med ny sveis med sveisen pannelugg! Resten av dagen gikk med til å henge med Lisa, og vi fikk til og med kjøpt den kattesanda vi skulle (eller faktisk en annen type) til sist (etter mange snirkelsneiser hit og dit etter sjokolade (for import til NL), bikinier (noen mer vågale og stilige enn andre, eller hva, frøken?) og ymse annet (eksempelvis kafè, hudkrem og kjoleprøving)). I alle fall: alle tiders tidsfordriv med Lisalur, og på kvelden grillet vi pølser og stroopwafels (!) sammen med Andrè og pusekatten også. =) Fine greier!

I dag skal jeg liksom kreke meg til byen for å fikse litt av hvert. Jeg vurderer nesten til og med å få klippet meg en pannelugg, som jeg har hatt lyst til i noen år, etter å ha sett Lisas stilige sveis. Men først må jeg uansett komme meg til byen. Som jeg nettopp sa da jeg skypet med Anna: "Jeg bare sitter her og tenker at hvis jeg bare drikker nok kaffe, så slutter det sikkert å regne." Logikk er en av mine sterke sider.
Jeg fikk også masse annet bra ut av samtalen med Anna, blant annet at vi skal klatre og klatre, men kanskje kanskje vi skal ri! Yeay, vi skal vandre til Tiger Leaping Gorge (som er det fineste et eller annet park/fjell), og bo på et herberg hvor du kan se 2000 m rett ned mens du drikker kaffe om morgenen. For eksempel. Så vet dere det!

Før jeg går (eller vurderer å gjøre et forsøk på å gå) vil jeg bare klistre opp et beroligende utsagn fra UDs Kinaside, de vet jo virkelig å få sagt det: "Det er risiko for å bli rammet av terrorangrep de fleste steder i verden. Reisende bør være på vakt, og ta fornuftige forholdsregler." Ok, da vet vi det. Over og ut! PS: det regner fortsatt

6 kommentarer:

Anna sa...

weeeeee!!!! :) TLG e liksom gulrota for eksamens kjøret!! blir så ufatteli bra!!! :)

Vibber`n i Farta sa...

Yey! Weee!

Unknown sa...

Froskene har faktisk tatt ferie, og været er fremdeles upåklagelig. Så det er godt og jeg håper på fortsettelse. Jeg har en tilføyelse til pakkelisten din: En penkjole - vi skal nemlig i bryllup (!) Jeg har nettopp blitt invitert til vielsesseremonien for to av mine medstudenter som gifter seg mens du er på besøk her. Og du er velkommen til å være med i kirken og se på. Det blir jo artig å se et kinesisk bryllup på nært hold, og de er et ordentlig hyggelig par. Og så tenkte jeg at du kanskje kunne holde tale, som ærbødig gjest fra det store utland, hvor du forteller om hvor mye brudeparet har betydd for deg og hvor stor pris du setter på dem :-)

Vibber`n i Farta sa...

Hehe, jammen det er jo klart! Jeg har jo relativt mye tid på flyet til å spekulere i brudeparets betydning for mitt liv og levnet. Ikke noe prob! Kjole ja -minner du meg på det en gang til før jeg drar...? Skal skrive det opp bak i hjernen et sted, men den er litt ustabil i blant den huskelista jeg har der. Bryllup blir stas! =)

Anonym sa...

Pannelugg!!! ;) Tror du blir finfin med det! Vi skulle ha klippet oss sammen, men det er måte på hva vi rekker når vi to farter rundt i vår vågale bikini-/badedraktverden..... ;)

Klemklem fra frk Rødtopp

Vibber`n i Farta sa...

=D Ja, litt usikker selv, men vurderer det fortsatt (ergo: det ble ingen pannelugg..) Du kan kalle det utfeiging -eller du kan se det som en praktisk detalj: for å ha sånn fancy pannelugg må en jo fixe, føne eller rettetange den hver dag: det er litt upraktisk på backpacking i Kina... Kommer sterkere tilbake! Hihi -kjøpte meg enda en bikini i går -tror du har bra innflytelse på meg, gitt!