onsdag 13. april 2011

Agurknytt

Her er det liv om dagen!

I hvertfall i minidrivhuset! Agurkfrøene har begynt å spire, og de vokser flere cm om dagen! Dette er jo utrolig gøy for en uvitende nybegynner som meg! Noe av det første jeg gjør hver morgen er å se til drivhuset og godsnakke litt med frøene/ spirene. Agurkene er som sagt i vill vekst, og i dag da jeg kikket etter var jammen tomatene våknet også. Utrolig! I går så jeg bare så vidt antydning til spiring, noe bittelite hvitt på tomatføet, og i dag var det flere to cm lange spirer. At de klarer å vokse så fort?! Jeg er helt imponert og overveldet, og lurer på om jeg virkelig har funnet meg en ny hobby!

Men det er jo klart, det kommer kanskje litt an på suksessen frem til innhøstingen.... Det kan jo fort skje mye rart på veien fra frø til spire, til plante,  til ompotting til å stå ute på verandaen i sol og regn -og ikke minst være fristende for rådyrene... Vel, uansett: fortsettelse følger. Om jeg så bare får èn eneste tomat, skal jeg være glad og spise den med andakt!

Paprikaen har foreløpig ikke vist tegn til liv, og ikke jorbærene heller. Jeg fant plutselig ut at det stod på posen at jordbærfrøene skulle såes og settes mørkt for spiring, så nå har jeg tatt de ut av drivhuset og den fæle, solfylte (?) plassen de hadde fått, og satt de i boden. Så får vi nå se..... ;)

På jobbfronten lar svarene fortsatt vente på seg, men har i hvert fall fått noen vikartimer på voksenopplæringa for innvandrere og noen leksehjelp-timer (med lærerlønn), så er godt fornøyd med det =) Begynner etter påske. Jippi!

2 kommentarer:

Greta sa...

Kjekt å sjå at det spirer og grur hos deg. du får nok fast jobb etter kvart, må ha litt tolmod.

åk sa...

Imponeranes me agurken. Hei i hjemmet kan eg rapporter om at forglemmegeien fortsatt lev og at den ha vokst ca. 1 cm:) Rosen e forresten fortsatt flotte, og det må jo vær 3 helge sia du va her..

Ka ska du i påsken???

Klæmklæmlklæm