Ingredienser:
1 gresskar
1/2 purre
1 løk (jeg brukte rød)
2 hvitløksfedd
1 dl (røde) linser (kan droppes, men fint for dem som tenker på næringsinnhold da linser inneholder mye proteiner)
2 buljongterninger
1/2 l vann x2
salt og pepper
litt olje
- Skjær opp løk og purre, finhakk hvitløken. Ha dette i en kjele sammen med litt olje og la stå og surre på svak varme mens du deler opp gresskaret. (Det finnes mange typer gresskar, jeg kjøpte et flaskegresskar, men jeg vil tro det er det samme hva slags du bruker.)
- Ha buljongterningene og vannet oppi kjelen. Putt oppi gresskarbitene, sett på lokk og la putre en god stund.
- Når gresskarbitene er møre (kommer an på strl, men ca 20 min) rører du godt med en visp eller potetstamper (eller stavmikser om du ønsker en helt glatt suppe, jeg syntes det var godt med noen små biter).
- Tilsett mer vann (1/2 l?) og de røde linsene, samt salt og pepper. La småputre ytterligere en halv time.
- Sjekk hva du synes om konsistensen. Liker du en tynnere suppe kan du ha i mer vann.
PS2: Jeg må si jeg synes suppen ble veldig ensfarget, så om jeg skulle servere den til gjester ville jeg enten hatt på et persilledryss før servering eller puttet oppi en grønnsak i tillegg med en fin farge.
1 kommentar:
Det så godt ut! Og det dukker vel opp gresskar i butikkene snart nå.
Hvor mye er "et gresskar" forresten? De kommer jo i alle slags størrelser.
Legg inn en kommentar