tirsdag 30. september 2008

Tuesday Morning

Hurra, hvilken strålende dag! I hvert fall nesten. Høsten ser ut til å ha overrumplet oss bergensere (?!) fullstendig, og etter uke på uke med sommeraktige dager hadde vi vel lullet oss selv i en slags tro på at Bergen var det nye syden. Eller noe.

Vel i alle fall -til tross for det halvsure, helmørke været utenfor er det en fin dag, en fin morgen. Jeg har vært på yoga med Anna, og nå sitter jeg her og drikker cappuccino og skriver oppgave -eh, snart hvertfall. Og senere i dag kommer Alf Martin hit på middag, gleder meg! =) Hører også rykter om en fredtungjengreunion hos Beathe og Kristian i Kristiansand om et par helger, men kan ikke si jeg er imponert over SAS sine ruter mellom Bergen og Kristiansand. Og selv med beste miljøvernervilje kan jeg ikke helt se for meg at buss og/ eller tog har så mye for seg i denne sammenheng -jeg er jo nærmest for en redelig arbeider å regne og må ha fagdag i engelsk med kidsa -hele dagen den fredagen jeg evt reiser. Jaja, nok snikksnakk.

Eller blir det noen gang nok snikksnakk? Ryktet sier at tv-signalene forsvinner i Hordaland i dag. Så da blir det mørkt på kino. Eller i hvert fall ikke noe mere tv her i gården. Dette kan jo minst regnes som et litt sært eksperiment nå i vår tid -men vi går altså en fremtid i møte uten tv. Eller dvs: uten tv-signaler. Selve tv`en går jo ikke noe sted, så vi kan forsåvidt fortsatt se på film. Hver søndag kl 20, foreslås det fra naboromshold. Og evt onsdag. Onsdagsfilmen. Må vel være et drama det, da. Jeg må si jeg undrer på om denne forandringen vil ha innvirkning på min hverdag, og i så fall i hvilken grad? Jeg vil ikke påstå jeg ser spesielt mye på tv. Det er egentlig ingenting jeg følger med på. Men av og til når en kommer litt halv- eller helsliten hjem fra skolen er det ganske kjekt å glo litt tanketomt på boksen. Eller å se noe halvdårlig på tv (feks gamle såpeserier eller reprise av ymse realityporgrammer) en litt sliten søndag. Dette får nå i alle fall en brå slutt. Jeg synes det er fint, egentlig. Tror ikke jeg er tv-tittingens forkjemper. Selv om det finnes forkjempere i både større og mindre grad her i kollektivet enn meg. Nina, for eksempel, ymter frempå om at hun kan komme til å slite litt. Men med det utfallet det kan få, synes jeg bare det er fint. Hun nevner for eksempel muligheten for å trene litt på SIB Sentrum hver dag kl 15:40 for å få med seg Home and Away, og det kunne jo sikkert være en bra deal? I alle fall, her går det altså i følge gårskveldens muffinskalas-samtaler (takk for gode muffins Åk! =) ) mot en tilværelse som i større grad er preget av aktiviteter som strikking og spille-spilling (ikke instrument-spilling, altså. Det får vi nok av fra musikkakademi-kollektivet over hodene våre her). Undervurderte aktiviteter (her i kollektivet, dessverre), med andre ord. Jeg tror det kan bli fint. Dessuten har jeg jo den høyt elskede radioen min. Hvis de andre smiler pent, så kan det hende jeg kan ta den med ut i stua litt.

Men helga, sier du? Joda, helga var fin, den. Oljetreff? Åja, det var akkurat så sært som det høres ut. Med et grovt overslag var det oss jentene og noen 50-60 år gamle mannfolk samlet for mimring om tiden da vi fjernet x antall tonn olje fra kysten. Og for middag og øl. Deretter gikk turen plutselig til en båt (ankret opp ved Bryggen), som en av disse strilene likegodt hadde cruiset til Bergen med. Det var øl og kaffe og konjakk og Vassendgutane -og jeg imponerte selvfølgelig med sunnmørsken min. Vi fikk besøk både fra England og fra klassen, og hjerterommet var det i hvert fall ingenting å si på, om plassen etter hvert var liten. En strålende, komisk kveld! Vi endte på Scruffy Murphy`s av alle steder. Kan ikke si jeg har vært der før, og tviler på at jeg kommer til å sette min fot der igjen med de første. Jaja, de hadde i hvert fall øl og et bord vi kunne slå oss ned ved og snakke tull, sånn i tillegg til den 90% andelen av menn i ymse aldre og med ymse grad av desperasjon.. Jammen fint å være populær... Tror ikke jeg legger ut så mange bilder fra dette, da de fleste bildene i følge Åk var såkalte retarderte pics... Men må ha med et bilde av Ottoen, han er jo bare best!
Søndagsfilmen på vidoy, eller dvd, faktisk (må starte tradisjonen litt på forskudd) var Volvèr, og jeg må nok tenke litt mer på hva jeg egentlig synes om den.

Det slår meg nå at hvis jeg hadde skrevet halvparten så mye på oppgaven som jeg nå har skrevet på dette blogginnlegget, så hadde jeg jammen vært godt i gang...!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, jeg må le.
Skriv oppgaven din nå. Men fortsett underholdningen!

Vibber`n i Farta sa...

Hmm... Ok.. Og ok..!

Anonym sa...

Nytt blogginnlægg - så flenk du e å oppdater da:) RESPEKT!!! No e det kaffepause snart :-) Og ingen TV bi positivt trur eg, iværtfall tell tider..!

Vibber`n i Farta sa...

Takker, takker -imponerer nesten meg selv. Men du vet -når man har tusen andre ting en bør skrive kommer gjerne blogginnleggene ramlende på en snor og/eller seilende på en fjøl.

Kaffen var særdeles god. Minn meg på at hvis du søker jobb som kaffekoker en gang i fremtiden, så skal du få en strålende attest av meg!

To dager ut i vår 50-tallstilværelse (sitat tante hilde) må jeg si jeg trives godt med den. Mulig jeg kan komme til å måtte spise i meg de ordene en dag. Men det kan jo bli vanskelig med disse virtuelle bevingede ord...