fredag 18. mai 2007

Ja, Vi Elsker


å danse i solen,
å le med venner
å synge og danse i toget
å spise is på Festplassen
å danse helt vilt på Festplassen
kakefest!


--> fantastisk 17.mai feiring i Bergen!
:D

Kvart på syv om morgenen suste jeg avgårde på sykkelen min akkompagnert av kanondunder og vaiende norske flagg. Med mye sjauing fikk vi jentene med oss alt vi skulle bort til lokalet vi hadde leid, og med en laginnsats av en annen verden sto det en 17.mai frokost kongen verdig og ventet på den festkledde, sultne og ellers svært så danseglade gjengen som kom smilende inn døra. Selv rundstykkene som hadde vært en tur innom den svært tvilsomme industriovnen der, ble som de skulle til sist! Alle ble mette, og matbordet slunkent - lokalet ble ryddet, og kursen ble satt mot selveste 17.mai-toget. I tredje kolonne fant vi vår plass foran Rock`n Rolfs danseskole, og etter endel venting ankom både vår nye, fine fane og flere danseglade mennesker -men musikkanlegget måtte vi desverre se langt etter. Ettersom toget buktet seg ut på Bryggen og gjennom Bergens smale gater, ble alle våre togmarsjerende mindre og mindre marsjerende og mere og mere dansende, syngende og spilloppmakende. Det ble heftige dansemoves, svinging av skjørt, utrop av slagord funnet på i farten og ivrig beundring av menn i bunad (noen av jentene sang "ingen er så nydelig som du" til et tilfeldig utvalg av bunadskledte menn for hver tjuende meter vi gikk/beveget oss), og vår plass i toget tiltok stadig i lengde: På det meste var vi vel 50 dansemennesker med ulike gale påfunn spredt utover sånn ca 100 meter av toget.. Jadda, vi liker å ta opp litt plass! Selv løp jeg vel den plassen på langs sånn ca ørten janger, sammen med andre som også ville danse rueda til stor jubel fra tilskuerne.. *dansedanse til alle andre i klubben var gått forbi, og så løpeløpe helt øverst og starte på nytt*. Vi var en lattermild og småvarm gjeng som ankom Festplassen til taler i strålende sol. Da de fleste hadde fått krysset av for is (x), brus (x) og pølse (x) -som seg hør og bør, rigget vi til anlegget vårt og holdt et spektakulert show! Det syntes i hvert fall tilskuerne våre (tydeligvis) -siden vår lille "underholde oss selv med å danse litt sosialt" ble til en enorm sirkel med tilskuere og vi selv, da, som tok helt av i ymse dansesjangre i midten av det hele. Det var så gøy! For et kick! Vi danset vel i 2-3 timer, før vi ble rimelig slitne og publikum ble færre (det var jo ca "bare" 100 mennesker igjen å så på.. :p). Vibeke ble beskyldt for å ha vært "en Duracell-kanin dagen igjennom", noe som kanskje ikke var så langt fra sannheten -vi var ganske så ivrige og oppspilte hele gjengen! De fleste av oss satte så kursen mot Info-Kristines koselige kåk, hvor det var en oppdiskning en skal lete lenge etter. Alle hadde tatt med litt hver, så det ble både pølser og smørbrød og boller og kaker og is og, og. Og ikke minst koselig og morsomt samvær! For en utrolig bra dag! Dette må helt klart være den beste 17.mai på lenge -om ikke noensinne! Det er nesten så jeg blir både Norges- og Bergenspatriot (men bare nesten..)!
Hipp Hipp Hurra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oi, det hørtes jo veldig bra og sporty ut! Selv satt jeg oppe og drakk til klokka seks om morgenen 17.mai.. Det var en smule hardt å stå opp til grilling i ett-to-tida.. Men 17.mai ble da fin likevel :)

Vibber`n i Farta sa...

Hehe, ja det er forskjell på folk! ;)
Høres jo ut som en bra 17.mai det også, da -eller kanskje særlig 16.? Mmm.. grilling.. Nå fikk jeg lyst på noe nam mat! :)

Anonym sa...

Så fantastik morsomt dette hørtes ut. Jeg er skikkelig medunnelig på det danselivet ditt asså.. Skulle jo vært meg det.. :-( Og også medunnelig på 17.mai-opplegget i Bergen, kan vel ikke akkurat sammelignes med ett-skoles, ett-korps-toget på Slependen. Men, min tilkommende mann har lovet meg en feiring i Bergen et år. So, stay put så danser jeg med! sees til helgen! juhu! klem-klem!

Vibber`n i Farta sa...

Hehe, bra at det hørtes morsomt ut, for det var det virkelig! Hadde faktisk tenkt til å foreslå (insistere på!) at dere skal feire 17.mai her -tenk så hyggelig å faktisk kjenne noen en kan vinke til når en danser i toget! :D Hihii, gleder meg allerede! Helgen, ja -det blir kanon! *hoppe-opp-og-ned-på-stakkars-stolen"
:D Men først: leselese (pensum) og ordneordne (styremøte).