lørdag 28. mai 2005

ÅK å æ på Brandenburger Tor

27. mai reiste Åse Kari og jeg til Berlin. Vi skulle besøke Håvard, som jeg har blitt kjent med gjennom studentnettverket i Amnesty. Våre forhåpninger til turen må sies å ha vært store, men likevel beskjedne.. Eksempler på ting fra "må gjøres" lista..:
- se han Tor (ble både bistro og Brandenburger)
- og andre typiske turistattraksjoner
- kjøre sykkeltaxi
- besøke Aldi
- ha det gøy..

Om kvelden da vi kom besøkte vi allerede Tor, denne gangen type Bistro-Tor..
Den første dagen gikk vi.. og gikk.. og gikk.. rundt i Berlin, og fikk med oss det meste av det som var av se rundt gata Unter den Linden (Tor også, type Brandenburger). Vi var blant annet og lekte på lekeplassen som ligger der Hitler visstnok skal ha begått selvmord.. Hmm.. Litt utpå kvelden havnet vi på en sjappe med veldig god texmex mat -og veldig god (?) tequila.. Vi prøvde ymse varianter fra lista, så om noen lurer på hvordan tequila gold med kanel og appelsin smaker, så er det mulig at jeg har noe å si om den saken.. Og kanskje ikke..
Dag nr to, vi var klare for litt shopping, og surret rundt på et stoort kjøpesenter. Hvor jeg faktisk fant en bukse! Jeg gjentar: JEG fant en bukse! Hurra..! :D Og vi var innom Aldi.. Minnene fra barndommen om intens hamstring på Aldi før vi skulle dra hjem til Norge igjen strømmet selvsagt på..
Vi var selvfølgelig svært slitne etter all denne butikk-kikkingen, så vi tok sykkeltaxi bort til en kirke like ved. Det var en kirke til ettertanke, den var blitt bombet under andre verdenskrig, og de hadde latt den bli stående slik. Spesielt.
På kvelden spilte vi et veldig artig brettspill, der vinneren ikke bare vant heder og ære, men i dette tilfellet også mulighet til å velge kinderegg først! Ikke verst!
Lørdag hadde Håvard bursdag, så han hadde invitert en god del folk på kvelden. Vi ble dermed utnevnt til partyassistenter (yeah!). :) Planen var å diske opp med mer eller mindre suspekte norske retter, som feks kjøttkaker (som Håvard hadde fått med etter jul av mamma`n sin) med ertestuing og brun saus), samt brunostkanapèer og laksekanapèer. I tillegg stekte ÅK pannekaker nok til en helt bataljon, så ingen skulle i hvert fall gå sultne. Vi handlet en hel kasse øl (til hundre kroner!!!), rar norsk ost, Oliver (han Håvard leier hos) lagde kake, og det var fruktfat.
Det var en artig og vellykket kveld, med gitarspill og masse hyggelige folk! :D Og all maten gikk med -bra!

Søndag dro vi til Tropical Islands, et stort innendørs badeanlegg med tropisk skog, orkidèhage, pariserhjul, laguner, sklier og strender. det var ganske gøy, men brosjyren var finere enn stedet, dessverre.. På kvelden gikk vi en ganske lang tur langs Dødsstripen, Oliver visste masse om hva som hadde skjedd her under andre verdenskrig, det var spennende å høre på. Vi hadde med øl, og planen var å ende opp i Mauerpark, hvor det var antatt at det skulle samles mange ungdommer for å demonstrere natt til første mai. Det var litt liv der, men ikke så mye som forventet. Men stemningen var god med trommer, didgeridoo og folk som sjonglerte med flammer. Og Håvard spratt opp på muren (kenguru!!). :)

Den siste dagen tilbragte Åse Kari og jeg i dyreparken -det var så sinnsykt varmt!! Men det var gøy å se alle dyrene der, Vibeke gikk selvfølgelig amok med kameraet.. Men tok ikke med så mange bilder her.. Tenkte å spare dere for det.. Haha..

Men konklusjonen var at det var en flotters tur, og at det ikke minst var fint å dra bort fra Trondheim litt og bare gjøre noe helt annet! Så var det desto finere å komme tilbake igjen... :D

1 kommentar:

Anonym sa...

Takk for interessant informasjon