onsdag 29. september 2010

Arvegarn og Haruni

Her er garnet jeg arvet av tanta mi! Bomullsgarn er ikke noe jeg har (hadde?) mye av, men jeg skal alltids finne noe å bruke det til! Særlig det turkise! =D Det rosa er jeg noe mer usikker på, men det skal nok få lov til å bli til noe det også. Det ville jo vært synd å hekle grytekluter av alt dette fine garnet, men da har jeg i hvert fall allerede en plan for hva jeg skal bruke restene til! I tillegg fikk jeg en pose med blått ullgarn, og en pose akrylgarn jeg takket nei til. Jeg vet ikke hva jeg skulle ha brukt det til, jeg bare hater akryl!

                                                   Haruni
Her er et slags bilde av det ene vrang, vrang, vrang prosjektet jeg har for tiden. Det er ikke lett å se hva det er, kanskje, men så er det ikke så lett å ta bilde av et trekant-sjal mens det bare er halvveis og fortsatt på pinnene! Dette skal blit til en Haruni ala Frk Badegakk, men det er lange omganger før en kommer til mønsteret gitt...

Jeg er bare fornøyd med fargen! Da jeg så at garnbutikken her i byen (ja det er bare èn, selv om det er Nederlands fjerde største by!!) hadde fått inn dette garnet, karret jeg til meg hele 7 nøster på flekken. Drømmefargen! Garnet er Regia Extra Twist Merino farge 09354, så langt et svært hyggelig bekjentskap.

tirsdag 28. september 2010

Sopptur og Grytekluter


 I dag har tanta mi og jeg vært på sopptur! Som den fine bildemontasjen viser, fant vi litt av hvert å ta bilde av. Menvi fant lite (ingenting) å ta med oss hjem i kurven. Målet var å finkjemme skogen for kantareller, men enten hadde noen vært der før oss, eller så hadde vi ikke lokalkunnskapen. Uansett: en virkelig herlig tur i SKOGEN!
Og ja, jeg skriver SKOGEN, for her i landet består det som regnes som skog som regel av 3-5 trær (i følge meg), men dette var ordentlig skog! Det regnet hele tiden, men det gjorde ikke noe! Skogen luktet herlig friskt, jeg fikk tråkket gjennom mose og myr, vi så en hjort og alt var storveis!

Grytekluter
Innimellom alle vrangmaskene har jeg glimtet til med en god gammel slager: grytekluter. Mønsteret fant jeg på i farta. Jeg har heklet to andre par også, men de var jeg så lur å gi bort før jeg fikk tatt bilde av :(
Jaja, det finnes verre ting! Blir nok noen flere av disse! Arvet forresten en god del garn av tanta mi i dag! Skal vise det frem så snart jeg får tatt et bilde!


lørdag 25. september 2010

Sirkussokkene mine

Disse sokkene var det supermorsomt å strikke! Det er så motiverende å strikke når den ene fargen finere enn den andre dukker opp fra nøstet! Litt frustrerende er det selfølgelig at sokkene ikke blir like... Men for meg som elsker farger var det bare å døpe dem Sirkussokker og kaste seg på en egotripp: sokker til MEG! Har bestemt meg at fra nå av skal jeg tenke litt på meg selv også midt oppi dette strikkehysteriet, ikke bare gaver til andre =) Jeg blir superglad og lykkelig bare av å se på disse sokkene, så jeg tror det var et godt valg!

Sirkussokker
Oppskrift: egen
Men mønsteret er vaffelmønster.
Garn: Schoppel Wolle Crazy Zauberball
Pinnenr: 2,5.

Snapshot Sykkeltur

Jeg har skapt en ny trend i dag, det er det nok ingen tvil om!

Jeg er ingen mesterfotograf, og mitt lille seks-sju år gamle Canon kompaktkamera er nok ikke lenger det beste som fins på markedet, men sammen er vi jammen et bra team! Legg til en sykkel i fart, og hva får du?  
Snapshot Sykkeltur!

Det føltes så lenge siden kjærsten min og jeg hadde vært på tur sammen, så i dag trosset vi regnbyger og vind og la ut på sykkeltur -jeg med kamera i handa.

Vi syklet gjennom byger og tuneller, under og over broer, langs kanaler, med motvind og forbi vindmøller og horer (ja, sorry, men de byr seg frem på husbåter langs kanalene), små, koselige hus, store jorder og åkre, og til biologens og naturfotografens store glede møtte vi på en rekke dyr!

Det er alltid stas! Så etter både min og kameraets beste evne (ja, det er et godt kamera, men noen veldig kraftig zoom har det ikke!) ble både en gåseflokk, en toppdykker, en skjære (redigert bort, skjærer har vi nok av i Norge også!), og en hegre foreviget. Det var skikkelig en fuglefototgraferingsdag, med andre ord!

Her kaller de toppdykkeren (helt øverst til høyre) for fut, og du finner den på de fleste kanaler. I Norge har jeg bare sett dem et par ganger. Jeg bare digger den fuglen! Neste gang skal jeg snike til meg et bedre bilde!

Gåseflokken var litt kranglevoren, så jeg tok ikke sjansen på å havne i håndgemeng (vingegemeng?) med dem, og tok derfor også disse bildene i fart. På tilbakeveien var hele flokken på god vei over veien, noe som forårsaket et salig kaos av biler og syklister som hverken kom frem og tilbake. Hihi!

Kjæresten min sier alltid at hegren (nederst til venstre)  mest av alt minner om en gammel, grå mann som sitter og speider. Alltid på vakt, og med mye visdom. Det kan nok være noe i det! Først satt hegren huket sammen, men til ære for meg spankulerte den seg en liten tur. =) Det var en deilig tur! Nå koser jeg meg inne med en kopp te og bloggen min.

Jeg har lurt på en stund om jeg skal kjøpe meg et digitalt speilrefleks-kamera. Men det er og blir en vanskelig overveiningssak. Mitt lille snertne kamera tar ikke noe plass, og er derfor lett å ta med over alt. Men i det siste synes jeg det har blitt stadig mer gøy å ta bilder, og da er det ikke til å komme utenom at kompaktkameraet kanskje ikke akkurat gir ubegrensede muligheter. En kraftigere zoom for å kunne ta bedre naturbilder hadde vært virkelig stas! Og jeg ser jo at andre amatørfotografer tar fine bilder med sine speilreflekskameraer. Men jeg er jo da også redd for at et større kamera blir nedprioritert å drasse på. Noen som har noen råd å komme med i sakens anledning? Ikke at det haster så veldig, for jeg har ingen jobb -og dermed ingen lønning å kjøpe kameraet for! Men det kommer nok! ;)

onsdag 22. september 2010

Jobbintervju og vrang, vrang, vrang

I dag har jeg vært på et jobbintervju. Jobben er en slags administrativ stilling hos et patentbyrå. Det gikk ganske bra, synes jeg! Spennende om jeg blir innkalt til andre runde med intervjuer! Og spennende hvordan jeg da i så fall skal gå frem i lønnsforhandlingene, de er noen rever på det her i Nederland!

Når det gjelder VRAAAANG, vrangere, så er det ikke noe som har slått seg vrang. altså -det er bare den overivrige hobbystrikkeren Vibber`n som har litt mange prosjekter på gang på èn gang -og nå er samtlige i en fase med myyye strikking av vrangmasker -herk! Får planlegge lurere neste gang!

Takk for mange hyggelige kommentarer på bloggen i det siste, det gjør bloggingen til en langt mer takknemlig "jobb"!

mandag 20. september 2010

Hverdagsmiddag (og kompromisser)

I et anfall av "bruke opp grønnsaker ifra grønnsaks-skuffen og lage en lettvint middag ble følgende enkle men gode kreasjon til:

Meksikansk tomatsuppe ala Vibbern  
1 pose meksikansk tomatsuppe (Toro)
2-3 gulrøtter
4-5 poteter
1/2 squash
1 paprika
1dl matfløte
1dl melk
  • Skrell poteter og gulrøtter, del i små biter. Sett til koking i ca 6 dl vann i 15 min.
  • Bland innholdet i suppeposen med 1 dl matfløte, 1dl melk og 2 dl vann i et litermål. Hell dette opp i kjelen med gulrot/potet mens du rører flittig. 
  • Skjær squash og paprika opp i små biter, ha dem i kjelen. 
  • Ha oppi noen små kjøttboller (her heter de suppeboller. Du trenger ikke steke dem først) og la alt koke i 10 min.
Velbekomme!

Det jeg liker best er at man bruker kokevannet fra gulrot/potet til suppa, så forsvinner ikke de mineralene og vitaminene som frigis ved koking!

PS: Apropos grønnsaks-skuff
Det må nesten nevnes at grønnsaks-skuffen nettopp har blitt reddet fra en uviss skjebne!
Siden jeg er fra Norge, men bor i Nederland, hender det jeg er i Norge noen uker når det passer seg sånn. I begynnelsen da vi bodde her, brukte jeg de to skuffene i kjøleskapet henholdsvis som grønnsaks-skuff og fruktskuff, akkurat som min kjære mor gjør hjemme. Men etter et lengre opphold i Norge, hadde min kjære samboer gjort om skuffene til en øl-skuff og en colaskuff... Menn! Jaja, grønnsaks-skuffen er i hvert fall erobret tilbake, mens den andre nå er øl- OG cola-skuff. Kompromiss?!

fredag 17. september 2010

Kjole til lillesøster

Ikke at jeg har noen lillesøster, men det er det denne nydelige kreasjonen fra Tora Frøseth heter. Jeg kunne bare ikke stå for fristelsen!

Garnet fant jeg på loftet hos Mamma, deilige nøster med Mandarin Petit! Mykt bomullsgarn til en liten kropp. Kjolen er strikket på pinne 2,5, og det gikk så fint, fort og flott alt sammen! Anbefales virkelig som strikkeprosjekt!

Kjolen har ligget ferdig en stund, det var bare montering og knapper som manglet. Jeg prøvde først med gule knapper, så med grønne, men det måtte bare blir disse fantastiske sjiraffknappene! De er jo bare så meg! Hvem som skal få boltre seg i denne, får vi vente og se.



Mønster: Kjole til Lillesøster av Tora Frøseth
Størrelse: 6 mnd
Garn: Mandarin Petit
Pinne: 2,5

torsdag 16. september 2010

Kisten!

Her er da altlså kisten! For en liten stund siden skrev jeg om en byvandring i innlegget Septemberhelg, hvor jeg rent hadde glemt å ta bilde av kisten vi fant! Men her er den altså!

Den er veldig stor og tung, og står for tiden på høykant under balkongen til naboen oppe i ly for høstværet. Jeg kunne ikke se meg brydd med å buksere hele denne tunge kista (i regnværet) bare for å få tatt bilde, en så dedikert bloggfotograf er jeg nok ikke!

MEN en kan jo bare jukse litte granne og rotere bildet litt.. Selv om  det da ser ut som kisten svever i løse luften...

Planen er altså å få pusset den og muligens male den. Noen som har forslag til farge? Til tross for min forkjærlighet for sirkusfarger tror jeg nok det må bli en nøytral farge.

Ha en fin dag, jeg skal prøve å skjerpe meg og skrive minst 7 jobbsøknader i dag. Wish me luck!

tirsdag 14. september 2010

Myke pulsvarmere med kontrastkant.

Disse pulsvarmerne er strikket i den deiligste myke Alpaca, og har fått heklet på en kontrastkant i en litt mørkere farge.

Det er strikket inn perler i samme nyanse som garnet underveis, noe som gir et spennende og eksklusivt preg.

Pulsvarmerne blir kastet på salgskassens dyp, men kan fiskes opp igjen dersom nettopp du vil kjøpe dem.

Pulsvantene er til salgs for 150kr.
SOLGT

Lekre lilla pulsvarmere

Disse lekre pulsvarmerne er strikket i Regia Extra Twist Merino (merinoull), noe som gjør dem gode og varme. De kan vaskes på 40 grader.

Pulsvarmerne legger jeg i salgskassen.
Vil du gi bort pulsvarmene til noen du er glad i, eller kanskje unne deg dem selv?

Pulsvarmerne er til slags for 150 kr.

            SOLGT!

Myke, blågrå pulsvarmere

Disse pulsvarmerne er strikket i den deiligste Alpaca!

De er utrolig myke og varme. Jeg har strikket inn perler i samme nyanse som garnet underveis, noe som gir en spennende effekt. Pyntekanten er heklet på.

Pulsvarmerne havner i salgskassen. Du kan befri dem fra et ensomt liv ved å ta kontakt med meg og kjøpe dem!

Pulsvarmerne er til salgs for kr 150.

Pulsvarmere (ala Felisi)

Disse pulsvarmerne har jeg laget med utgangspunkt i noen pulsvarmere Felisi har hatt dilla på i lange tider! Jeg gjorde om oppskriften litt, strikket dem rundt i stedet for frem og tilbake og heklet på en pyntekant.

Det første paret gikk tregt, men så ble det litt mer fart på pinnene!

Pulsvarmerne er strikket i Regia Extra Twist Merino (merionoull), noe som gjør at de er myke, gode og varme, samt kan vaskes på 40 grader.



Disse legger jeg i prøveprosjektet mitt: salgskassen:
Pulsvarmerne er til salgs for 150kr. 

(Ønsker du deg pulsvarmere bare i en annen farge, eller litt annerledes? Rop ut!)

lørdag 11. september 2010

Oppskriften på en lørdag

Jeg våkner kl 10: 54. I samme øyeblikk som blikket treffer urskiven dukker det opp i hodet: Popquiz! Slapp av, tenker jeg. Men sekunder senere har jeg krøpet over min kjære, ned stigen og står på kjøkkenet og lager kaffe mens pcen surrer seg i gang. Deilige morgenstund!

onsdag 8. september 2010

På besøk hos Linda

En lørdag i juli var endelig dagen der, vi skulle møtes allemannalle fra Fredtungjengen på besøk hos Linda i Hønefoss!

Tilstede var Linda (Hønefoss/ Oslo), Marit (Skien), Johannes (Notodden), Beathe og Kristian (Kristiansand), Alf Martin (Oslo), Romana (Basel, Sveits), Sanne og Vibeke (Utrecht, Nederland).

Mye er forandret siden den gangen vi møttes på Fredtun for snart ti år siden, og siden vi alle enten bodde sammen eller møttes i Trondheim i årene etterpå. Likevel er alt det samme, og det er ikke uten grunn vi kaller oss Fredtunfamilien1

Det ble et hjertelig gjensyn og en fin dag for alle! Vi hadde tatt med grillmat, noen hadde en diger salat, jeg hadde laget en Oreo Dream-kake, og værgudene var virkelig på vår side der vi satt med utsikt mot Tyrifjorden.

Vi koste oss masse, grillet, mimret og spilte spill! Fint å være samlet igjen!

Sanne var selvfølgelig med og klarte seg flott til tross for manglende Fredtun-bakgrunn. Alf Martin fikk lært seg litt nederlandsk, jeg strikket(overrasket?) litt innimellom spørrespillet. Linda kuppet hele spillet.

En herlig dag!

På besøk i Moss

Noen av Fredtunerne kom også en tur til Moss, og vi hadde en veldig koselig kveld sammen med mine kjære foreldre.

På grunn av utrygt vær var det dekket under markisa, og bordet bugnet av alskens lekre ingredienser en kunne fylle panna si med. Vi hadde nemlig raclette, my favourite! =) Det var kylling marinert i flere varianter, marinert svinefilèt, kroatiske kjøttboller, choirizo, nederlandsk røkt pølse, lammepølser, hvitløksbrød, gratinerte poteter, båtpoteter, salat, eggerøre, pannekakerøre, hjemmelaget jordbærsyltetøy, stroop og sikkert noe mer jeg ikke kommer på i farta. Fint var det!

(For de som ikke kjenner konseptet så står det en stor grill på bordet hvor de små pannene hver enkelt har passer inni, så fyller man panna med det en har lyst på. Mens det steker, forsyner en seg med allverdens tilbehør.)

Etter hvert trakk vi innendørs for å spille spill, og til tross for det noe molefunkne uttrykket til gutteklubben grei her øverst til høyre, var det de som stakk av med seieren! En veldig hyggelig kveld! Takk til mine kjære foreldre for gjestfriheten og at de er dem de er! =)

(Av fotocredits må opplyses at min gode venn og fotografmester, Alf Martin, er mester for de fineste bildene i denne montasjen. Om det skulle være noen tvil, så er det de to store pluss brillebildet (ja, du vet hvilket jeg mener!) )

Sommer i Hulvika

Vi var så heldige å få låne hytta til tanta og onkelen min som ligger i Hulvika i Son et par dager. Kristian og Beathe (med lillemann/-mor i magen), Romana og Alf Martin og Sanne og jeg dro utover og fikk noen fantastiske sommerminner! Med disse bildene er jo ord nærmest overflødig, men jeg kan jo komme med noen stikkord!

- Vi plukket blåbær, og jeg tok bilder av Romana som plukker blåbær ved sjøen -siden de ikke har sjø i Sveits!

- Romana laget en alldeles nydelig blåbærpai!

- De to dagene vi var på Hulvika hadde vi det beste været som var å få i hele sommer!

- Vi koste oss med spilling, soling, bading, og med å bare være sammen.

- Vi grillet (les: Kristian grillet, det er visst en mannejobb!) alt muligslags kjøtt vi hadde fått med oss etter kalaset hjemme hos Mamma og Pappa, et slags supertortilla-måltid vil jeg kalle det!

-Badinga var av den pinglete sorten! Siden det hadde vært så mange brennmaneter i år (vi så en del) var det ingen som turte å legge skikkelig på svøm... Men det ble litt plasking!

(Av fotocredits må jeg opplyse at det fantastiske bildet her nederst til høyre er tatt av min gode venn og mestertfotograf Alf Martin! Og at det er mulig at det er Sanne som tok bildet av hytta ovenfor her -det bare var i fotosamlingen min plutselig..!)

Fisking i Hulvika




Sanne og jeg hadde med oss fiskestenger, og det var i hvert fall ikke noe å si på innsatsen for å prøve å skaffe middagsmat!


Jeg fikk dessverre ikke dokumentert at Alfie fisket håndkleet da gutta var på tur, men her er bildene fra Sanne og min sin fisketur ut på sydspissen.


Det var en fin tur, men ikke et napp å få... Bare en masse seilbåter i horisonten, en varm vind og herlig utsikt!

Oslosommer

Også i Oslo fikk jeg hengt med gjengen! Vi hadde grillfest i vinterhagen (som ikke er en hage og ikke var det vinter heller) til Alf Martin, med små gasslamper, kikkert og hjemmebrygget øl, og nachspiel i kjellerbardiskoteket (som er en bar med diskotek som ligger i kjelleren), med ballonger og egen bartender (Håvard).

Romana og jeg lekte turister på Operaen, jeg fikk besøkt broren min, og jeg fikk truffet Åse Kari! Det var utrolig hyggelig å se henne igjen! Jeg fikk til og med hjulpet til såvidt det var med innflyttingen til hennes nye bolig, så nå vet jeg hvor hun skal tilbringe dagene i hovedstaden fremover.




Som vanlig må jeg vel opplyse om fotocred: og som vanlig er det Alf Martin som har tatt det fineste bildet. Nærmere bestemt bildet der alle ser lykkelige ut og sitter på huk, mens vi egentlig er litt lei oss fordi det er siste dagen vi kommer til å se hverandre på lenge.

Men jeg må si at til tross for min misnøye med høstværet utenfor blir jeg helt varm inni meg når jeg tenker tilbake på alle de fine dagene vi fikk sammen i sommer!

tirsdag 7. september 2010

Septemberhelg

En finfin helg i september, med finfint vær og friii!

Først var det en somlelørdag, men så kom vi oss av gårde i retning byen hvor vi opplevde litt av hvert:

- Vi møtte en bitteliten fotovillig mus
- Jeg mistet sjalet mitt (skjønner fortsatt ikke hvordan)
- Vi spiste italiensk is,
- Ruslet rundt i byen
- Drakk fæl(!) rødvin ute på et hjørne i byen hvor vi så på og diskuterte folk
- Så spiste vi kjøttboller fra Brugge på Cafè België
- Og på hjemveien fant Sanne 21 Euro i småpenger!
- Og så fant vi en gammel kiste vi tok med oss hjem!

Ikke en helt gjennomsnittlig lørdag, med andre ord. Det er litt fascinerende her i Nederland med søpleordningen. En gang i uka eller så har de "grovvuildag" (grovsøppeldag), hvor man kan sette ut alt mulig en ikke skulel ha bruk for: møbler, datautstyr, tepper -ja hva som helst unntatt byggeavfall og sånt -det må på søppelfyllinga. For oss i Norge er det kanskje litt rart, og jeg klarer heller ikke heeelt å venne meg til det, men her går altså Gud og hvermann langs gatene denne dagen for å se om de finner noe spennende å ta med seg hjem. Å rote i søpla til andre er liksom ikke helt noe man gjør i Norge, med mindre man er narkoman eller uteligger.

Men her står tingene som regel pent plassert på fortauet, det er jo ikke noe skittent med det, det føles bare rart! Jeg husker at da jeg var liten gikk alltid Opa (bestefar) noen runder i nabolaget på grovvuildag, og han falt alltids noe å ta med seg. Han lagde blant annet en kjerre til oss barna av hjula fra en barnevogn han hadde funnet, og tanta mi har et stuebord hun fant en gang. Det blir litt sånn loppemarked, bare gratis!

Denne gangen tok vi altså med oss en diger trekiste hjem. Den har nok sett bedre dager, men planen er å pusse den og eventuelt male den. Jeg glemte å ta bilde av den, men det skal jeg nok ordne etter hvert så dere kan se. Nå står den uansett på kant under noe plastikk ute på patioen, har ikke lyst til å drive å buksere den svære dingsen nå!

På søndag hadde vi invitert foreldrene til Sanne hit på middag. Det ble grønn curry med kylling -men den ble ikke like god som sist -typisk! Det var en veldig hyggelig kveld med vin og skravling. =)

onsdag 1. september 2010

Tilbakeblikk

I forigårs søkte jeg på syv jobber, samt la ut CVen min på et par sider hvor arbeidsgivere kan se etter folk til å jobbe for seg. I går rant det mailer og telefoner inn, både jobber jeg har søkt på og arbeidsgivere som har sett profilen min på vacaturebank og monsterboard. Mer om det når jeg vet noe mer!

Men poenget er altså: etter den finfine innsatsen (klapp på skulderen) har jeg tatt meg tid til å surre litt og kose meg litt med den fine datamaskinen min. Dette har resultert i en del bildemontasjer med bilder fra i sommer, som dere nå etter hvert skal få se. Først ut er:


Bursdagspiknik

Som den observante leser har fått med seg hadde jeg handlet inn til og planlagt en bursdagspiknik tidlig i juli. Da dagen opprant var det fint vær -men en halvtime før gjestene skulle komme og alt stod pakket og klart for å gå bort i parken, brøt nærmest helvete løs! Det begynte å blåse med storm i kastene, og regnet kom i bøttevis! Hjelp! De første gjestene som ankom var klissvåte (den observante leser ser at Meike har lånt en kjole av meg). Før de ankom hadde vi imidlertid gjort om stua vår til piknikområde, med rødrutete piknikduk på bordet, og grillen ble fyrt opp ute i patioen vår. Selvfølgelig var det ergerlig med været! Men alt i alt gjorde det virkelig ikke noe! Det var utrolig hyggelig, og gjestene var veldig fornøyd med maten (som jeg glemte å ta bilde av), som bestod av en haug ulike typer kjøtt i ulike marinader, brød, en stor salat, aluminiumsknytter med grønnsaker fra grillen og til sist en deilig Oreo Dream- kake (man kan lage god kake uten ovn, utvalget bare begrenses litt!). Tilstede var Erin, en kollega fra skolen jeg jobbet på, Machteld, Theo og Joren (familie fra Amsterdam), Michiel og Meike, Jasmijn og Marco (alle ex-colleger/ medlem av "Norskklubben"), Sanne og jeg selv. Utpå kvelden stilnet både vind og regn, og de seks sistnevnte gikk til parken for å spille Boccia -en fin avslutning på en fin kveld!