torsdag 29. oktober 2009

Second Hand News/ London Calling























Ha en fin helg! Og det er mye som er fint. Ingenting er også fint. Eller gjør ingenting =) Eller går på en konsert her rett rundt hjørnet. Av og til mater vi endene i parken. Og vi har det veldig hyggelig sammen =) Hver dag gleder jeg meg til han skal komme hjem fra jobb (hvis jeg er først hjemme). Det er fint å være samboer! Jobbinga er allerede godt i gang, og stablene med prøver hoper seg opp for oss begge her hjemme. Jeg var jo nettop nesten en uke i Norge også, men det skal bli fint å ta en tur til. Vi er Sanne, Bror, MKF Eirik, Mamma, Pappa -også jeg da. Vi skal kose oss fælt på Fleetwood Mac =D, Tate Modern (pappa og jeg i hvert fall) og ellers nyte livet. Det gleder jeg meg til! I morgen reiser jeg til London.

Om jeg bare får kloa i noe puseheklegarn nå, så skal det nok bli ei råd med det meste! Like fullt er jeg i full gang med planer og konkretiseringer av planer hva julegaver angår. Så da er den vel det. Det andre er at hele 6 av 9 ikke tenker på julen i det hele tatt eller synes den er laangt unna. Jeg synes i hvert fall det er viktig å få avklart et par ting, det første er at jeg hadde det veldig hyggelig hjemme i Norge i høstferien. Tiden strekker kanskje ikke til, eller kanskje henger jeg ikke så mye foran dataen, rett og slett? Nå er det jammen for lenge siden jeg har blogget igjen.

torsdag 15. oktober 2009

Hanen Stend På Stabburshella

Jeg er som regel oppe før hanen galer.
Før hanen galer har jeg allerede rukket å stå opp, fikse meg og matpakke, låse opp alle tre låsene på de to dørene våre, sykle til stasjonen, parkere sykkelen (og det er ikke barebare på en nederlandsk stasjon, særlig ikke på Utrecht Centraal), stå i kø, kjøpe billett, finne toget, spise frokost og lese gratisavis på toget, sløve, gå av toget og gå ti av de femten minuttene det er å gå fra stasjonen til skolen. Da galer halen.

Men bare hvis jeg begynner til andre time. Hvis jeg begynner til første time er jeg oppe LENGE før hanen galer, og da har jeg gått forbi hanen, nådd skolen, hengt fra meg yttertøyet, drukket kaffe, funnet nødvendige bøker og andre nødvendigheter, sagt "god morgen" til min første klasse og undervist i 30 minutter, før hanen galer. Det er vel ikke verst?

Alt dette tenkte jeg ut mens jeg gikk til skolen en dag. Hanen gol akkurat i det jeg passerte den på vei til min første, og skolens andre time. Den ville ikke stoppe. Den gol og gol. "Jada, jeg har vært våken lenge, jeg", sa jeg. Enten så hørte den meg ikke, eller så ville den bare ikke høre på det øret. I den grad haner har ører. Som biolog burde jeg selvfølgelig vite alt om dette, men jeg nedlot meg likevel til å ta en kjapp googling på "ører hos høns", hvorpå jeg fant en artikkel om "kry hane holder hønene i ørene", så da har de vel det. Neste treff på google var "kattene mine lager engler i snøen", så hvor vidt en skal tro på søkemotorer der treffene inkluderer artikler fra Märthas engleskole er noe usikkert. Det som imidlertid er helt sikkert er at jeg har jobbet min siste jobbedag for de neste ti dagene, noe som betyr at jeg har FERIE! Jippi!

onsdag 14. oktober 2009

Tilbake.
Jeg har vært ute i det kalde, kalde været. Det kalde, fuktige været som går gjennom marg og bein. Brrr! Lurer på hvordan jeg skal overleve vinteren, nå er det jo bare oktober.
Jeg syklet til doktormannen. Han var ganske hyggelig i grunn, men han kunne si fint lite om hvorfor jeg har vært halvsyk og slapp nå i en evighet. Etter litt om og men måtte jeg sykle et annet sted for å få tatt en blodprøve (eller fire faktisk), så er det vel bare å vente og se. Jeg synes det hadde vært fint hvis legen kunne finne ut noe. Jernmangel, for eksempel, er fint og konkret. Spis jern, så føler du deg nok superpigg superfort. Det hadde vært en bra diagnose.

Jeg har som sagt fri i dag, siden en del av klassene mine er på leir. En ekstra fridag er fint. Da kan jeg vaske og vaske klær og fikse og sånn. Få i gang den lenge etterlengtede nettbanken. Kanskje jeg skal gå en tur i parken og se på hunder også? I forrige uke var Anja her på besøk, og på fredag satt vi tre timer i strålende vær og strikket og så på hunder. Det var fint å ha en venninne på besøk, og ikke minst en likesinnet hva hunder angår. Vi så sikkert 80 hunder, masse forskjellige raser -til og med en Saarloos Wolfhond.
På kvelden kom Michiel og Jasmijn på besøk, og min kollega Erin. Sanne kom hjem fra England, så det var riktig fullt og trivelig her i stua!

I morgen er siste jobbedag før den etterlengtede høstferien. Jeg skal gi to leseferdighetsprøver, en vanlig prøve, en diktat og to vanlige timer, så dagen burde -i teorien i hvert fall- være overlevbar. Og på mandag setter jeg kursen mot Gardermoen -på tide! Føles ut som år siden jeg sist var hjemme! Sikkert fordi internett lot vente på seg, så det ble lite skyping. Gleder meg til å dra hjem en tur!
Nå må jeg gå.
Jeg har fri i dag.
Men nå må jeg gå.
Kommer plutselig tilbake.

fredag 9. oktober 2009

Update

Til tross for manglende internett, og dermed mangel på oppdatering, har denne bloggen fortsatt over hundre besøkende i uka. Jeg må si jeg synes det er ganske imponerende! Jeg har imidlertid gode nyheter hva internettstatus angår: etter å ha overtalt installatørmann nummer to (jeg klarte ikke å fikse det selv, for det var noe feil på linja, installatørmann nummer èn klarte ikke å fikse det heller) om at han ikke behøvde å enten rive ned stueveggen eller grave opp asfalten utenfor huset for å fikse internett til meg ("dette forstår nok ikke du, dette er langt mer komplisert enn hva du tror, du må kontakte huseieren og få dem til å rive denne veggen!"), har jeg altså internett. Det lønner seg å stå på sitt i blant. De forrige leieboerne hadde jo internett her! Det var visst litt av problemet, at deres linje blokkerte for vår. Whatever! "Det må jo finnes en lettere måte å fikse det på", sa jeg. "Jeg kan ta meg en tur til en boks borti gata", sa mannen. Som sagt, så gjort, og da han kom tilbake hadde han fikset internett. "Men neste gang må du ikke tro det blir like enkelt!" Neivel. Skjønte fint lite av det hele. Men internett virker i hvert fall, og jeg har fått koblet inn det trådløse nettet, så nå sitter jeg på senga og skriver mens Anja er i dusjen. Anja er nemlig på besøk fra Norge! Det er veldig hyggelig! =) I kveld kommer det litt flere folk hit, så da skal vi duke bordet med småretter og gode greier. Sanne er i England med et skoleprosjekt, men kommer hjem i dag. Gleder meg! Ellers har jeg masse å melde, men dette er ikke tiden for det. Nå skal jeg nemlig hoppe i dusjen jeg også, og så skal vi ut å handle inn til i kveld samt nyte kafèlivet. =)