lørdag 29. november 2008

Something Stupid

REDAKSJONEN AVSLØRER FUSK

Det ble i går kveld klart at enkelte av deltakerne i "Adventsquiz del 1" har bedrevet fusk.

Det var i nitiden fredag kveld at en kilde kunne bekrefte ovenfor A day in the life -redaksjonen at ikke alle quizdeltakerne har hatt like edle hensikter eller like rent mel i posen. Kilden redaksjonen har vært i kontakt med kunne opplyse at: "Johanne innrømmer juks" og at "Begge foreldrene dine innrømmer også juks". Kilden, som ønsker å være anonym, krever nå at synderne diskvalifiseres. Kilden kom også med detaljert informasjon om hvordan fusket hadde foregått: "Din mor jukset ved å ta den to ganger. (Jukset ikke 1. gang da..) Din far fikk hjelp av din mor. Og Johanne var først "mossejenta"("jenta fra moss, red.anm.)". Redaksjonen er svært rystet over quizdeltakernes oppførsel, og på et krisemøte sent i natt var det bred enighet om at noe måtte gjøres. Redaksjonen bestemte at synderne måtte a) henges ut på bloggen (check) og b) at bloggens trofaste lesere skulle få være med å avgjøre konsekvensene fuskeriet får for den enkelte av lurendreierne. Det vil derfor bli opprettet en avstemning i høyre sidekolonne på bloggen, hvor det kan stemmes over hvilke følger fusket skal ha.

PS: For de som ikke har deltatt er det fortsatt mulig å delta i Adventsquiz del 1. Redaksjonen registrerer at tre av fire blogglesende samboere er fraværende på resultatlista.

torsdag 27. november 2008

For All The Cows

De står der tett i tett hver morgen.
Skraper med klovene, pruster og vil inn.
De skubber seg frem, grynter utålmodig.
Noen rister av seg morgenens regn.
Rullende øyne, flakkende blikk
- kommer dama snart?

En tidlig morgen i køen inn til biblioteket.


PS: Jeg ser det allerede er seks stykker som har tatt quizen, imponerende!

Redigert 28.11:
Nå er det 19 stk som har tatt quizen! Sjekk resultattavla HER.

onsdag 26. november 2008

The Best Is Yet To Come

Juhuu!
I dag leverte jeg monsteroppgave nummer 2, og er nå svært lettet! Tror alle oppgavene ble ganske bra, så nå er det bare å vente i spenning frem til sensuren faller. Eller bare og bare -jeg har fortsatt et fag igjen = muntlig eksamen på mandag. Jeg har ikke åpnet en bok... Jaja, jeg later som det er ferie frem til i morgen, så får jeg skru på turboen igjen. Jeg har jo bare tilbragt 71 timer på bibliotek/datasal de siste 6 dagene.

Men etter mandag er det FERIE oooooog jeg er LÆRER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(sjelden jeg tar meg den frihet å benytte såå mange utropstegn, men synes anledningen var god nok til det..)

Adventsquiz
For de som ikke allerede har oppdaget det, kan jeg informere om at det er lagt ut en quiz på høyre side her --->
Det er første del i adventsquizen her på bloggen (lov å starte litt tidlig, vel..?) Den som vinner sammenlagt får en overraskelse i posten! =) Så her er det bare å slenge seg rundt og delta!

mandag 24. november 2008

Time Waits For No One

Redaksjonen observerer mange besøk på siden, men befinner seg for tiden på et (mentalt) sted hvor oppdatering er vanskelig. Da redaksjonen må ha ytterligere 6000 ord ferdig skrevet og (vel)formulert innen onsdag, bes det om forståelse for at det er labert på bloggoppdateringsfronten.
Redaksjonen lover snarlig bedring og kanskje til og med en konkurranse.
-red.

PS: Til sammenligning inneholder avsnittet ovenfor 54 ord.

lørdag 22. november 2008

Good Day Sunshine

De siste tre døgnene har jeg tilbragt 32,5 timer på bibliotek/datasal.
Jeg har sovet 22 timer.
Mamma og Birgitte sier at jeg må slappe av litt.
Mamma spør i en tekstmelding om jeg skal noe hyggelig i kveld.

Og svaret er JA!
Nå er jeg glad som ei lerke eller som en sol.
Fra datasalens klamme miljø har jeg i det siste kunnet se solen skinne på Bergens snødekte fjell. Om det er dette som har inspirert meg til heftig innsats på skrivefronten, eller om det er det hyggelige selskapet, vet jeg ikke. Men nå er i hvert fall prosjektoppgaven FERDIG! =D Og den skal ikke inn før på mandag! MEN har to andre oppgaver som skal inn på onsdag og som jeg med hell kan bruke mer tid på.

Men nå skal i hvert fall Hæge og jeg på Spesial og spise litt og kose oss med en øl. Vel fortjent for flinke jenter!
Ha en fin helg alle i hopa!

torsdag 20. november 2008

Skjebnesymfonien

Trenger jeg si mer?
Var på veiledning i går. Det gikk til helvete. Veiledning schmeiledning.
Jeg er dum og oppgaven min suger. Så etter å ha gått hjem og slikket mine sår, gjorde jeg ingenting mer den dagen. Dvs, jeg hadde tenkt. Men minnepennen min var søkk vekk. "Åja, er det sånn det skal være", tenkte jeg og ringte hjem.

I dag bor jeg på biblioteket. Da jeg kom hit var det stummende mørkt ute. Det er det snart nå også. Og jeg skal være her i mange timer til. Helt til det stenger (kl 21), faktisk. Og da skal jeg hjem og skrive videre i drømme mens jeg sover.

onsdag 19. november 2008

Bits and Pieces

Ting jeg har reflektert over i det siste:
  • Jeg er nok mer glad i kanel enn mannen i gata. Men så er mannen i gata -når man bor i strømgaten -egentlig mest opptatt av speed.
  • Jeg er veldig glad om dagen, selv om jeg er sliten av oppgavepes. Jeg har så masse å glede meg til og føler meg veldig heldig.
  • Den grønne teen min, som vanligvis er gul, blir rød når den har vært for lenge i termosen. Trafikklys-te?
  • Hvem skal hjelpe ungdommen med den uendelige rekken valg i kommunikasjonssamfunnet når voksne er opptatt med selvrealisering?
  • Servelat er godt.
  • Jeg gleder meg til å lage smultringer sammen med Mormor.
  • Det regner mye i Bergen (dog ikke veldig ny eller banebrytende tanke).
  • Det er hyggelig at så mange hyggelige mennesker finner det for godt å lese bloggen min og legge inn interessante, morsomme og hyggelige kommentarer.

Hva er likheten mellom en sjiraff og en elefant?
Mange har nok ligget søvnløse og fundert mye på dette. Noen har hardnakket stemt mange ganger på det de mener er rikitg, mens andre igjen har lidd valgets kval. Så nå er endelig tiden kommet for å gjøre slutt på lidelsene (neida, slapp av -både sjiraffen og elefanten lever i beste velgående) og proklamere at svaret er svært enkelt og logisk, min venn:

Likheten mellom en sjiraff og en elefant er at : Begge begynner på E (for sjiraffen heter Egil).

Det kan jo selvfølgelig hevdes at det finnes flere riktige svar, og som biolog må jeg vel kanskje si meg enig i to av alternativene som har flest stemmer: både "de kan drepe en løve, "de er store og bor i afrika" (bortsett fra den indiske elefanten, da) burde godkjennes som -om ikke riktig svar -så i hvert fall som "å være inne på noe".

tirsdag 18. november 2008

Lady Writer

Det er ikke så sunt å skrive så mye oppgave. Armen min har blitt type mus, blikket går i kryss og tankene rundt. På søndag ble jeg nesten påkjørt. Dumme mannen kjørte på rødt lys, men det hadde neppe hjulpet meg om jeg hadde blitt flat. Hjernen var alle andre steder der i høstmørket.

Jeg rakk fristen på å levere inn oppgaveutkast (= innkast?) i dag klokka to. Det ble ikke det beste verden har sett, men så har verden sett mye. Nå kom jeg akkurat inn døra etter en vandring med Anna. Det snør ute i dag! Av og til. Tror jammen jeg skal ta meg kvelden fri, føler meg helt overarbeidet... MEN nok klaging! For i kveld skal jeg jammen gjøre noe koselig! =) Drikke te under pledd og se Disneyfilm med Nina.

PS: Nå er det bare 14 minutter igjen til å stemme på elefanten og sjiraffen...

A New Morning

I dag hadde jeg lyst til å starte dagen med å blogge.
Med dagen mener jeg ikke dagen, egentlig. Men arbeidsdagen, eller studiedagen, skrivedagen, om du vil. For jeg har jo allerede kreket meg ut av senga (det var hardt!), gaflet i meg kornblanding (med skje), subbet på badet og tøflet til biblioteket (med sko). Men det å starte en studiedag med å blogge, er dumt. Ikke så lurt, vil jeg si. Men jeg kan jo slutte her, og åpne mine worddokumenter, og heller senere i dag vende tilbake til bloggingens herlige (?) univers. Da har det kanskje blitt lyst ute også, og jeg har, med litt flaks, skrevet 4000 ord........

søndag 16. november 2008

Joybringer (from jUPiter)

Helgen så langt har vært relativt rolig. Og med tanke på at det nå er søndag ettermiddag er vel ikke faren overhengende for at jeg skal gå crazy banana. Men det må innrømmes at jeg var en tur på Hectors i går, det var veldig opp... opp... eh... oppuntrende og artig og det var mange opp... eh... opp... oppstæsja mennesker (med leopardkjole/uten klær/med lue), og øl til demping av hodepine hadde de også. Vi hadde det veldig artig med å bortforklare småuhell med "åååja, var det sånn det skulle være!" (jmf klippet under), og jeg lovte billig og ikke særlig hellig å opp... opp... eh... oppdatere bloggen i dag -og man holder jo det man lover.

Ellers har jeg fått ganske mange spørsmål angående Nederland i det siste. Ikke så mange fra Gud, men noen fra Hvermann. Men mest fra hyggelige folk. Så for de som lurer på det kan jeg herved opplyse om at redaksjonen flyttes til Utrecht i januar, og at det er en slags lærerjobbing involvert (SIUs "Life Long Learning Program").

Redigert: i følge Elisabeth glemte jeg å nevne det innpåslitne lammekjøttet (med dårlige isbjørnvitser/sjekketriks) med en relativt mye hyggeligere kompanjong. Det stemmer jo forsåvidt (at jeg glemte), men så var jeg heller ikke med på nachspielet... OG når vi først er inne på slike ting har jeg forsåvidt heller ikke hengt på trappa nattestid på minst tre uker -hverken alene eller med folk jeg ikke burde henge på trappa med nattestid. Så!
Heter det forresten nattestid eller natterstid? Hmmm...

fredag 14. november 2008

Enchanted

Jeg kan ikke påstå at mitt forhold til mine oppgaver har blitt så mye bedre siden sist.
Jeg ga opp for en stund og gikk en tur i byen.
Da jeg kom tilbake klikket datamaskinen -kronisk gråhvit flimring over hele skjermen.
Men er det så nøye da?

Fikk en fantastisk morsom video av Tante Ranne som oppmuntring (som jeg fant nå når jeg kom hjem). Husker jeg så den på tv en gang i tiden, men nå, nå var den virkelig morsom! Holdt på å le meg i hjel, som det visstnok heter.

Denne helgen kommer neppe til å bli spesielt morsom. Jeg skal gjøre mitt ytterste for at det skal bli en rolig helg, og for at oppgavene jeg skal på veiledning med på mandag er ferdige innen det. Også skal jeg kose meg. Slappe av mellom slagene. Høre på musikk. Kanskje bli lurt med på kino, hvis det er noen som vil lure meg. Og ellers være veldig fornøyd med ukens innsats selv om det gikk en smule på tverke i dag. =)

Ellers står det stadig klarere for meg at jeg elsker Stevie Nicks. Så jeg skal hunt her down. En dag!

Communication Breakdown

Lunsjoppdatering
Akkurat nå sitter jeg på biblioteket, på Psykologisk denne gangen.
Jeg er rastløs, litt sulten og lurer veldig på hvordan dette skal gå. Med "dette" mener jeg selvfølgelig (som vanlig) oppgavene. Det er jo det som er livet mitt for tiden (tror jeg). Jeg ser meg rundt, mennesker som skravler. Jeg har ingen å skravle med. Ikke oppgaven en gang er særlig meddelsom i dag. Den sier meg ingenting. Jeg prøver fortvilet å kommunisere, men den viser ikke tegn på velvilje over hodet. Ikke under hodet heller.


PS: Men jeg har bestilt meg billett til Kristiansand og hjem til jul! =)

torsdag 13. november 2008

Häng Med På Party

I anledning at Vibeke forhåpentligvis (innen den tid) er blitt lærer, og at redaksjonen flytter til Nederland, arrangeres det 6. desember et

"Oi, Vibeke har faktisk blitt lærer og flytter dessuten til Nederland"-kalas

Redaksjonen ønsker derfor å invitere alle sine trofaste lesere til dette gildet. Det vil bli kake, serpentiner, snacks, småmat (betyr ikke sodd) og kanskje til og med ballonger! Det antas at det hele vil gå av stabelen fra klokken 19 og utover. For eksamenslesende, eldre og svakelige er det fullt mulig å bare ta en tur innom og spise kake, men det forventes at røkla stiller med godt drikke (eksempelvis brus, vin, saft, øl, kokosmelk, selters, whiskey, tomatjuice etc), og et svært godt humør. Fint om du sier fra om du kommer. (Er du ekstra heldig får du til og med en egen invitasjon i et annet forum).


PS: Inkluderer et bilde fra et svært vellykket kalas i 2003..!

tirsdag 11. november 2008

Ruby Tuesday

Tirsdag er en bra dag.
Generelt sett, altså. Den er dag nummer to i uken, foutsatt at mandag er den første, da, selvfølgelig. Det er det jo ikke alle som mener. Jeg velger å tro at mandag er den første dagen, siden det var det vil lærte av vår kjære lærerinne, Wenche, på barneskolen. Og det Wenche sier er riktig. I alle fall, yndlingstallet mitt er 2, og tirsdag er dag nummer to i uken, og dermed fin. Det er kanskje ikke yndlingsdagen min i uken, der utkjempes det en stadig kamp mellom fredag og lørdag. Men det kan vi utforske nærmere ved en senere anledning. For saken er og blir at tirsdag er en fin dag, og i dag er det tirsdag. En skulle kanskje tro at onsdager er bedre, siden det liksom er "lille lørdag" (hvor nå den idèen kommer fra), og dessuten et skritt nærmere helg. Men nei: tirsdag er bedre. Da har man fortsatt muligheten for en fin start på uka. Om en har latt livet eller oppgaver eller tankene eller jobben eller hva man nå er opptatt av, seile sin egen sjø på mandag (noe jeg slett ikke gjorde i går, da var jeg flinkisflink), har en fortsatt muligheten for å ta seg inn på tirsdag. Å ta seg inn på en onsdag er nyttesløst. Da er standarden for uka allerede satt.
En annen ting en kanskje skulle tro er nyttesløst er å prøve å skrive oppgave ved siden av en tyggistyggende fyr med høretelefoner. Som dermed ikke selv hører hvor mye han smatter. Ikke det at det er sikkert at han hadde brydd seg uansett. Det vet man jo aldri. Men joda, jeg klarer faktisk det. Skrive oppgave altså. Så da fortsetter jeg likesågodt med det nå.

søndag 9. november 2008

Sunday People

Sunday, sunday people

En typisk søndagsstemning har senket seg over huset.
Og da mener jeg ikke typisk, som i typisktypisk, men som i en typisk studentsøndag.
Det regner masse ute, og alle lurer på hvor mye det kan forventes av en stakkars student på en søndag. HF-biblioteket og alle andre bibliotek er stengt. Men stua vår er åpen. Så her er det vekselvis svært stor og svært liten effektivitet å spore. Nå skriver jeg et blogginnlegg, men på en effektiv måte. Jeg lurer på hva dagen vil bringe. Jeg tipper på rester av gårsdagens gode middag. Og kanskje yoga. Men da må jeg ut i regnet, samt bryte den effektive sfæren.

PS: gefeliciteerd met vadersdag, wanneer gaan we naar Vegas?

lørdag 8. november 2008

A Mind With A Heart of It`s Own

Jeg tilbringer lørdagen på HF-biblioteket. Det er ikke så fruktbart, men jeg har i hvert fall et par gulrøtter og et eple. Dessuten er det bare åpent fra 11 til 15, så det kan en alltids holde ut. Jeg skriver om estetisk responsteori. Om hvordan teksten egentlig først bare blir til når den leses. Da er det jammen flaks at dette skrives i en blogg, som stadig blir lest. Ellers hadde kanskje ikke innholdet her eksistert?

torsdag 6. november 2008

Guess Things Happen That Way

Nå sitter jeg i sofaen her hjemme i Dopsgate, etter det kollektivet karakteriserer som en date med kjekkeveilederen. Jeg karakteriserer det som hyggelig pilsing, hvor han av en eller annen grunn så seg nødt til å kjøpe all ølen. Av banebrytende ting denne uka (etter at panikken hadde lagt seg) kan nevnes at Vibeke har bestemt seg for å slutte med å ende opp på trappa nattestid. Og at praksis nå er et avsluttet kapittel.

Nå tror jeg jeg skal vurdere å gå på badet og så krype i seng, siden jeg visst i et mentalt svakt øyeblikk har bestemt meg for å sove mer -og legge meg før elleve på hverdager. Jaja, alle disse løftene...

onsdag 5. november 2008

We Can Work It Out

Jepp. Det kan "vi". Uten tvil.
Det blir et helvete. En og en halv uke etter undervisningsslutt på å skrive oppgaver. Forrige semester hadde vi en måned, og mindre å skrive. Men jeg klarer jo alt jeg vil. Og jeg vil jo bli ferdig. Ikke noe poeng i å snu nå. En måned (minus tre dager), så er jeg lærer. Basta.


I serien "hva folk flest mener" kan a day in the life-redaksjonen nå offentliggjøre at det ser ut til at folk flest mener "Jepp" på spørsmålet om de har penger nok. En soleklar seier med 40%. "Penger?", "Alt er relativt..." og "Næhæhei!" deler andreplassen denne gangen. Interessant i disse tider.

Ellers kan redaksjonen melde:
Strålende vær i Bergen by, en etikkoppgave under produksjon og siste praksisdag i morgen.
Listen over gjøremål har til opplysning fått to (og et halvt) nye kryss, men til gjengjeld seks nye gjøremål påført. Redaksjonen forventes å være opptatt med skriving resten av dagen (og kvelden).

mandag 3. november 2008

Kontroll på Kontinentet

Jeg har fått unna litt av hvert siden sist. Blant annet fylt ut lista med enda flere gjøremål (da slipper jeg i hvert fall å bekymre meg for å glemme dem. Så lenge lista ikke forsvinner, da, vel å merke...). At jeg på sett og vis fikk mer å gjøre får heller være... Har rettet og kommentert biologiprøver og krysset dette av på lista. Det er det beste med lister. Da er det bare 13 punkter igjen uten kryss. Og jeg har oppdatert boka mi (almanakken, that is). Så da har jeg kontroll på uka. Det er jo ikke verst for en mandag. Det andre får vi ta etter hvert. Er jo ikke kontrollfrik heller.
Eller?

Nå skal jeg gå og bake kake til siste time i biologi i morgen. Og hvis jeg er skikkelig heldig får jeg tid til noen av de kreative prosjektene jeg har på gang en vakker dag også. Men bare hvis jeg er skikkelig heldig.

Panic! At The Disco

Jeg er litt usikker på hva som utløste det.
Kanskje var det helgas uforbeholdne latskap.
Kanskje at det er bare akkurat èn måned igjen.
Minus en dag.
Kanskje lista jeg tvang meg selv til å begynne å skrive.
Alt som må gjøres. Av meg.
PÆNNIIIKK!

40 ville kameler
løper i brystet mitt
i magen,
på magen
opp mot halsen
jeg kveles

Hjernen er lam
Kroppen nummen
Tankene skjelver
Hvor ble Vibeke av?

Jeg trykker på panic-knappen.
Hører på musikk.
Får lage en panikkhåndteringsplan senere.
Løper på spinning.
Ha det!

søndag 2. november 2008

Stop Me If You Think You`ve Heard This One Before

: super helg - sliten søndag -ny uke, nye muligheter

Fredagen kom med diffuse planer, men topp humør. Det ble både trening, quiz og ølfest med kjekke, hyggelige karer. I want to have in both bag and rucksack, you know. Det var knall! Men det innebar relativt mye øl.. Garage var knall, aiaiai så gøy det var! En fantastisk kveld! Men til tross for mange interessante tilbud kunne ingen måle seg med ÅK denne kvelden heller -når hun ringte på vei hjem fra cheese&wine. Sovnet i halv sekstida etter oppdaterings, latter og suppe (ny nattmat-trend?) i stua. Lørdagen kom. Litt for fort. Den bragte med seg mildere vær (det har vært brrr her hele uka, inne og ute), bytur med Nina, nye fabulous sko, og en trippeldate med Elisabeth og Åsert. =) Kafè Spesial var stedet, og det ble god mat, godt drikke, koffeintabletter som smakte tannkrem, latter, fjortishumor og beundring av utringninger. Så var det Hectors Hybel, hvor (selv jeg syntes) klientellet var litt i yngste laget. Vi møtte opp med hyggelige folk, det var rett og slett flott. Men en tur innom Garage senere måtte vi kaste inn håndkleet, det var for lenge til de åpnet kjelleren for ukontrollert hopping på dansegulvet...

Søndag er søndag. Men jeg har vasket både badet, klær og meg selv (jeg lekte spa!), mens The Smiths underholdt. Og nå må jeg forberede litt biologiundervisning om nervesystemet til i morgen . Så blir det søndagsfilm i kollektivet, Juno denne gang (vant gavekort på DVD på quiz`en). Ja, dett var vel dett. Og så er det ny uke, nye muligheter -siste praksisuke!