torsdag 24. mai 2007

Then Came The Last Days Of May

De siste dagers hendelser:

Vestlandsserien, 3.runde ble arrangert her i Bergen nå på lørdag. Fra min stolte klubb var vi en super gjeng av både swingere og Standard&Latin-dansere som deltok! På hylla mi kan jeg skryte av en pokal med "3.plass" på fra Voksen klasse Swing og en sibirtiger (bamse) for 3.plassen i Åpen klasse Swing. Dette var kjempegøy! (Til de som lurer på hva som skjedde, siden jeg tidligere har annonsert at jeg "må prioritere" og derfor ikke skulle delta.. Vel -"noen" hadde visst meldt meg på allikevel!)














På tirsdag arrangerte styret grilling og tullball i gresset for undergruppene i BSI dans. Det var kanon! Etterpå briljerte vi med våre danseferdigheter i regn, akkompagnert av et korps, på Torgallmenningen. Synes det var spenstig av meg å bli med på en vakker Engelsk vals (noe jeg ikke mestrer spesielt godt!) foran alle disse menneskene -og korps - også var vi det eneste paret på plassen! Merker jeg har begynt å bry meg svært lite om sånne ting, hva er det verste som kan skje liksom? Tråkket bare på beina til dansepartneren èn gang..















1. Vals 2. Samba

Og nå i helga får jeg besøk av både Mamma, Pappa, Tante Ranne og Onkel Øyvind! Hipp hurra, gleder meg! Er det dette som kalles eksamensperiode...?

fredag 18. mai 2007

Ja, Vi Elsker


å danse i solen,
å le med venner
å synge og danse i toget
å spise is på Festplassen
å danse helt vilt på Festplassen
kakefest!


--> fantastisk 17.mai feiring i Bergen!
:D

Kvart på syv om morgenen suste jeg avgårde på sykkelen min akkompagnert av kanondunder og vaiende norske flagg. Med mye sjauing fikk vi jentene med oss alt vi skulle bort til lokalet vi hadde leid, og med en laginnsats av en annen verden sto det en 17.mai frokost kongen verdig og ventet på den festkledde, sultne og ellers svært så danseglade gjengen som kom smilende inn døra. Selv rundstykkene som hadde vært en tur innom den svært tvilsomme industriovnen der, ble som de skulle til sist! Alle ble mette, og matbordet slunkent - lokalet ble ryddet, og kursen ble satt mot selveste 17.mai-toget. I tredje kolonne fant vi vår plass foran Rock`n Rolfs danseskole, og etter endel venting ankom både vår nye, fine fane og flere danseglade mennesker -men musikkanlegget måtte vi desverre se langt etter. Ettersom toget buktet seg ut på Bryggen og gjennom Bergens smale gater, ble alle våre togmarsjerende mindre og mindre marsjerende og mere og mere dansende, syngende og spilloppmakende. Det ble heftige dansemoves, svinging av skjørt, utrop av slagord funnet på i farten og ivrig beundring av menn i bunad (noen av jentene sang "ingen er så nydelig som du" til et tilfeldig utvalg av bunadskledte menn for hver tjuende meter vi gikk/beveget oss), og vår plass i toget tiltok stadig i lengde: På det meste var vi vel 50 dansemennesker med ulike gale påfunn spredt utover sånn ca 100 meter av toget.. Jadda, vi liker å ta opp litt plass! Selv løp jeg vel den plassen på langs sånn ca ørten janger, sammen med andre som også ville danse rueda til stor jubel fra tilskuerne.. *dansedanse til alle andre i klubben var gått forbi, og så løpeløpe helt øverst og starte på nytt*. Vi var en lattermild og småvarm gjeng som ankom Festplassen til taler i strålende sol. Da de fleste hadde fått krysset av for is (x), brus (x) og pølse (x) -som seg hør og bør, rigget vi til anlegget vårt og holdt et spektakulert show! Det syntes i hvert fall tilskuerne våre (tydeligvis) -siden vår lille "underholde oss selv med å danse litt sosialt" ble til en enorm sirkel med tilskuere og vi selv, da, som tok helt av i ymse dansesjangre i midten av det hele. Det var så gøy! For et kick! Vi danset vel i 2-3 timer, før vi ble rimelig slitne og publikum ble færre (det var jo ca "bare" 100 mennesker igjen å så på.. :p). Vibeke ble beskyldt for å ha vært "en Duracell-kanin dagen igjennom", noe som kanskje ikke var så langt fra sannheten -vi var ganske så ivrige og oppspilte hele gjengen! De fleste av oss satte så kursen mot Info-Kristines koselige kåk, hvor det var en oppdiskning en skal lete lenge etter. Alle hadde tatt med litt hver, så det ble både pølser og smørbrød og boller og kaker og is og, og. Og ikke minst koselig og morsomt samvær! For en utrolig bra dag! Dette må helt klart være den beste 17.mai på lenge -om ikke noensinne! Det er nesten så jeg blir både Norges- og Bergenspatriot (men bare nesten..)!
Hipp Hipp Hurra!

fredag 11. mai 2007

Carrot Cake and Wine

Det er mange rare tanker en kan gjøre seg. Jeg med min livlige fantasi trenger kanskje ikke å dele de alle med dere (sånn for allmennhetens ve og vel), men de siste dagene har jeg gjort meg opp noen tanker om stort og smått.

Etter vel utført oppdrag, vendte jeg nesen mot de syv (pluss et par til) fjell, litt regn, eksamen, nye utfordringer og gode venner. Jeg sov som en stein over Finse og det hele, og da jeg lettere fortumlet kom ramlende av toget med alt pikkpakket mitt sånn ca åtte timer senere, registrerte jeg at noe var forandret. Det var ikke platformen, eller selve stasjonen. Det var i hvert fall ikke været..! Men det var en litt ny følelse der: en følelse av å ha kommet hjem.

Så har altså Bergen blitt mitt hjem, og jeg er glad for å være tilbake igjen. Rent bortsett fra en del danseorganisatoriske ting og tang, kan jeg nå slappe av og konsentrere meg om den nært forestående eksamen. Noe som har vist seg å ikke være så lett... Tror ikke jeg helt har kommet meg inn i eksamensmodus enda, men noe lesing blir det jo. Og det er egentlig ikke så verst. Selv om jeg må innrømme at å lese om relative pronouns og concord (ikke flyet) kanskje ikke er det mest spennende jeg har gjort i mitt liv (men det skulle kanskje noe til også..?) Uansett så gagner det i hvert fall en god sak -jeg vil tro at å undervise i engelsk er noe jeg kunne trives med, så da er det jo bare å peise på..?
Vel, nå kommer helgestemningen snikende. Ann-Iren har bursdag i dag, så her har det skjedd litt av hvert. I går lagde vi vafler og hadde is til, og i morges sto Åse Kari og jeg opp klokka halv sju og lagde storveis frokost til en jublende glad Ann-Iren (hun kom ikke over at vi var oppe så tidlig når vi faktisk hadde fri og kunne zzzovet). Det var jo fantastisk verdt det, med slik en fornøyd kvarthundreårs-jubilant! :D I kveld får hun besøk av kjæresten sin fra Langtbortefra, så da skal vi andre ut og lage sprell med Anna. Jeg vil anta at det blir kanon! Det er mye som tilsier det.. I morgen skal det være bursdags-tapaskveld her, så da kommer det nok mange hyggelige mennesker med masse spennende mat. Åserten und ich stiller med pittesmå porsjonspizza med currymarinerte reker, samt tomatsalat og gulrotkake -så hvordan dette totalt sett skal kunne unngå å bli en knall helg, kan jeg ikke forstå. Eneste var den der lesinga, da.. Har kanskje lest et par timer i det ene faget, og eksamen er på tirsdag?! Jadda.. Men nå er det helg! :)

PS: En liten Facebook-digresjon, denne nysgjerrighetens og vitebegjærlighetens høyborg.
At en ikke bare kan la være? I går fant jeg ut noe rystende. Jeg stakk en liten sniketur innom en av mine tidligere store flammer. Langt bak i underbevisstheten(?) tenkte jeg nok at jeg sikkert kom til å møte på ham igjen en dag. Og da? [fyll inn det som passer (helst noe fint, er du grei! ;) )]. Hjernen er nå en gang laget sånn ( i hvert fall min!), at så lenge den ikke vet noe annet, så er liksom enhver person på samme sted du "forlot" dem for noen års tid siden. Det er klart, folk må jo få ha et liv (sånn aller nådigst..!),men.. Hallo? Ikke bare har han gjort sørlending av seg, men han er gift og har et barn..? Jadda -ikke rart han ikke har vært å se på diverse festivaler på noen år.. :p
- Nieuwschierig Aagje

mandag 7. mai 2007

Sneaking Sally Through the Alley

Update:

Lately I`ve been plannin` my friend, Lisa`s bachelorette party! It`s been a blast, but quite exhausting and challenging as well (livin` in Bergen and all). I`ve been cruisin` `round Moss without her knowin`bout it, tryin`not to be detected (which was NOT easy! She almost had me once.. Her father on the phone, like: "Don`t come over right now, she`s standing in the front yard!!!" Jesus..) Well, stressin` about, plannin`, drivin`, arrangin`, mailin`, shoppin`, callin`a tremendous number of people, figurin`out sleazy costumes and drinks to be drunken -at the same time studyin`(or NOT studyin`for my exams, nice..) and arrangin`stuff back in Bergen as well. No wonder I haven`t been my self lately, but a stressed out copy with a silly laugh (OK, the silly laugh was just the same old, same old.. :p) and crazy behaviour. (I actually think my cousin thought I was on something..!).
Well, Saturday was the big day, and it all worked out super! As a yellow mass, with matching t-shirts, we entered "Badehuset", where she was working that morning. We were all laughing all day, and I think Lisa was really surprised and had a great time (which was of course the most important!) -we pulled a lot of stunts on her, and she had to paddle through a mall in a shopping cart, was kidnapped by "Russ" (in her old "russedress" and all!), attended Flamenco dancing lesson, had to check people down town`s blood pressure in a skimpy nurse outfit (hehe!), had a picnic, and then payed her old neighbourhood a little visit. Later on there were games, gifts and more drinks -and a trip to see and be seen in downtown`s nightlife. I think we all had a great day, so now I`m relieved and happy -and at the moment (not) studying for my English exams ;)

I think I will visit my grandmother again today, and enjoy my last day in Moss for a while. Tomorrow I`ll jump on a train UP to Bergen, where I will help arrange "Isdans" on Torgallmenningen, hopefully in a lovely Bergen-weather. Further updates will follow (don`t worry, I`ll have plenty of time to waste while (not) studying!) Yuhuu! :D