onsdag 31. januar 2007

Back in the USSR

eller tilbake i Bergen.

I dag er det onsdag. Men ikke en hvilken som helst onsdag: nemlig onsdagen etter en særdeles bra utvidet helgetur til Riga! Har så smått begynt å komme meg ajour med oppgaver som skal leveres inn (dvs: har skaffet meg oppgaveteksten... Bra start?), og prøver å innfinne meg med hverdagen igjen. Det er egentlig ikke særlig vanskelig, siden det alltid er noe å gjøre, men tror alle gjerne kunne blitt litt lenger ute på tur! Av highlights kan nevnes befaring i de store markedshallene, hvor en kan kjøpe alt mulig av lokale spesialiteter, tur til badeland med noen seriøst magesugfremkallende sklier og swim-up bar, en laaang, dansevill, storveis bytur (i seng klokka åtte, utestedene stengte jo "aldri?!?"), bekjentskap med et relativt stort antall engelskmenn og skotter fra hostellet (20 av dem festet døgnet rundt på naborommet..), rusling i gater og smug, latteranfall for alt og ingenting og selvfølgelig mongoanfall på toget. Alt dette ble mer eller mindre godt dokumentert på bildefronten, men med min usannsynlige "rakett i ræva"-tendens når det gjelder å faktisk legge dem ut, så spørs det vel om noen får se dem med det første... :p Alle var i hvertfall enige om at det hadde vært en finfin tur..!

Ellers kan jeg melde om liten fremgang i kampen for å bli student hos UiB. Er ganske så imponert over saksbehandlerdama mi: først sender hun meg et brev om at jeg er tatt opp på engelsk som hospitant, som jeg svarer svært bekreftende på med et brev. Dette brevet mitt kunne hun ikke se å ha mottat, til tross for at visse andre svært mye mer pålitelige kilder på det sterkeste kunne bekrefte at hun hadde det. Etter endel purring i form av telefonsamtaler, banking på låst kontordør, snakking med andre som muligens kunne hjelpe, fikk jeg omsider tak i henne. Neida, jeg var ikke registrert som student enda, men det skulle nok la seg gjøre i løpet av et par uker. Et par uker..?! Det som er veldig fint er at en rekke ting en faktisk trenger å vite (såkalte essensielle opplysninger) kun kan fåes tak i om en oppretter en brukerkonto ved universitetets studentportal. For å kunne gjøre det, trenger en et studentnummer. Det er veldig lett å være student uten studentnummer, med andre ord. Så etter å ha benyttet en kan tenkes noe krassere tone enn jeg vanlig bruker når jeg snakker i telefonen, hadde hun saksbehandlerdama plutselig ordnet det likevel (på et halvt minutt..?) og gikk med på å maile meg studentnummeret mitt.
Samme kveld tenkte jeg å generere enn slik fin brukerkonto: "finner ingen student med fødselsnr 020782...". Hmmm... Kontaktet studentservice dagen etter, som etter mye om og men (hun dama hadde visst ikke lagt meg inn) klarte å finne meg i systemet og gi meg status som student. Fint! Så samme kveld tenkte jeg (igjen) å generere en slik fin brukerkonto: "finner ingen student med studentnr 144...". Nice. Dagen etter igjen på studentservice. Hun flinke, flinke, flinke dama (se bilde) hadde selvfølgelig i tillegg sendt meg feil studentnr. Stakkars. Skjønner det ikke kan være så lett... Men nå har jeg omsider fått mekket en sånn fin "Mi side" som det heter, og jeg kan dermed få ta del i det hemmelige fellesskapet der en faktisk får vite hvor forelesningene skal være og hva oppgaven vi skal gjøre går ut på. Good. Så gjenstår det bare at de sender meg et semesterkort i posten snart, som de lovte for to uker siden (og som jeg selvsagt også har purret på) Når jeg får det kan jeg hente meg et studentkort (som en ikke kan få uten gyldig semesterkort) slik at jeg kanskje allernådigst kan komme meg inn på datasaler (som en ikke kommer inn på uten studentkort), kjøpe de obligatoriske kompendiene en skulle kjøpt for to uker siden (som kun fåes kjøpt med gyldig semesterkort), og låne en svært tiltrengt bok fra biblioteket deres. Men bare kanskje.
Jeg elsker NTNU... (Ja, til tross for at de også klarte å prestere og sende meg et brev to uker etter en svært forvirrende studiestart med ordlyden: "Velkommen som ny student ved NTNU. Her er en rekke opplysninger som vil gjøre de første ukene her hos oss svært mye enklere...") Jeg sier bare: Jeg er glad det er meg. Sånn alt tatt i betraktning regner jeg meg selv som et relativt oppegående menneske som til nød kan snike seg utenfor, rundt eller gjennom systemet (i den grad systemet kan få æren av å kalles for "system"). Har jo vært ute en vinternatt før. Alt årner sæ. Jeg vet det nok. Måtte bare klage litt -kan jo bli litt oppgitt!

Ellers er alt bare hipp hurra! Og apropos en ikke hvilken som helst onsdag og hipp hurra, så har Rannis bushda i dag! Hurra!
Og onsdag er salsadag, så etter tre timers med heftige moves og vrikking har jeg nå sunket behagelig ned i den myke sofaen med en stoor kopp te. Livet er fint, dere! :D

fredag 26. januar 2007

Do You Wanna Know A Secret (?)

I`ve been a bad girl.
Not only have I been keeping secrets.
I`ve been keeping them from the readers of my blog!
Not good. Not good at all.

Vel.

Punkt èn: etter en relativt intens vervekampanje klarte jeg ikke å motstå presset lenger, så jeg har flyttet inn på Nettby.no. For de andre av dere som evt måtte befinne dere der: se etter vibbern ;)

Punkt to: Ikke bare har jeg datet han fyren som så vidt ble nevnt i et tidligere innlegg –jeg har faktisk truffet ham relativt mange ganger…

Punkt tre: Jeg reiser til Riga i dag! :)
Og nå har jeg slått to smekker i en fei (nesten som å slå to fluer i èn smekk, bortsett fra at smekken er for eksempel buksesmekk): Hentet vasken min oppe på tørkeloftet –og la pent sammen og pakket direkte ned det jeg skulle ha med meg. Arbeid spart er arbeid spart. Det har sine fordeler å være litt seint ute med ting –tenk så mye jobb det hadde vært å først legge i hylla og så… Nei da, sorry -anfall av dårlig humor her til en forandring. Men burde vel mest sannsynlig gå og pakke litt mer… Ikke for det –Åsert er ute og løper, og hu har heller ikke begynt å pakke… Jepp. Setter på no` Manu Chao, så kan jeg salsa-danse-pakke.. :) Be right back..

(10 min)

Sånn. Nesten ferdigpakket. På kjøkkenet står Kamerat 1 og lager mat til oss langveisfarende, mens Kamerat 2 står på hodet i pakkebagen. Vi ble enige om å pakke minimalt –tror enhver gutt (og jente, ikke minst!) ville blitt imponert over de små snippeskene våre, faktisk!

Rigaturen er et kapittel for seg selv -allerede før start! Åserten fant noen billige billetter (400 tur/retur!) på en av sine nettsnikerunder i høst, og vips hadde vi to og ei i klassen hennes bestilt oss tur. Så ble det ei til med. Og så to til. Og så -en hane i kurven! Så nå er vi syv glade bergensboere som skal til Riga og gjøre oss pene. Vi skal nemlig på spa (tror vi)! Og vi skal i et badeland med mange sklier som visstnok går over 60 km/t! -og vi skal på et fireetasjers diskotek vi har hørt rykter om, traske gatelangs og på markeder og kafèer -og ellers generelt bare ha det bra og gjøre det som faller oss inn. Selv om jeg faktisk har vært i Riga før (yey!) for fem år siden, er vel minnene fra det faktisk bleknet såpass mye at det her kan bli rikitg interessant! :) Snakkes over helga!

Fibber`n

lørdag 20. januar 2007

Lazy Sunday


Lazy Sunday afternoon
I've got no mind to worry

I close my eyes and drift away-a

Sånn rent bortsett fra at det er lørdag, da. Men søndagsfølelsen er overhengende. Hva har jeg gjort i dag, for eksempel? Stått opp. Spist egg til frokost.

Ja, det var egentlig det. Ikke verst klokka fem på en regnværslørdag...
Jo, forresten -også har jeg spilt spill på msn og sett dårlige repriser på tv.
Og jeg som liksom skulle være flink i dag -i hvert fall få noe nyttig ut av dagen!
.
Denne uken har gått fort. Jeg har gjenopptatt mitt liv og virke som student, dog på nytt sted og med nytt innhold, nye korridorer å gå seg vill i og nye mennesker å forhåpentligvis bli kjent med. Det ser ikke ut til å være fullt så mange "rett fra videregående" der som fryktet, så jeg slipper å være "hu gamle i hjørnet"... Vært på fire forelesninger av ymse slag, og endel grupper, jeg nevner i fleng: analyse av dikt fra 1600-tallet, metaphysical poetry, uttale og transkribering, grammatikk og nå har jeg begynt å lese Robinson Crusoe. Det sistnevnte er faktisk ganske så gøy -deilig å kunne ligge en time lenger i senga og slappe av og lese en artig roman -for så å stå opp med god samvittighet siden man har lest noe av pensum... Til gjengjeld er det meste på den svært lange leselista svært mye mindre underholdene enn Crusoe, så kan bli noen langdryge lesetimer...

I går var jeg på min første tannlegefest. For de uinvidde (noe jeg også var inntil i går) kan jo dette høres litt merkelig ut. Vel, i så fall kan jeg ikke annet enn å bekrefte at det er litt merkelig! Men veldig artig! Med så mange hyggelige mennesker (som skal bli tannleger nesten alle sammen) samlet i en bule kalt Munnhulen
(og dekorert med tannlegeeffekter), må det jo bare bli bra! I motsetning til Åk (som tok to), tok jeg ingen trakt...

Ellers kan jeg melde om at jeg fikk melding av Mamma og Pappa i morges. Til tross for storm og uvær hadde de altså kommet seg med flyet og var nå trygt landet i Sør-Afrika. Noen som har det! Hils elefantene fra meg, sier nå jeg! ;)

fredag 12. januar 2007

Ain`t No Mountain High Enough

Ain`t no river wild enough...
Dumtitum :)

I går var ÅK og jeg på en liten klatreekspedisjon. Vi trosset vær og vind og la i vei mot Ulriken. Først på vei. Så på sti. Så i bekk.
Jo høyere opp vi kom, jo glattere ble det. Vi var svært takknemlige for stålrekkverkene noen i sin tid hadde vært hyggelige nok til å sette opp. Da vi hadde gått endel høydemeter mer dro vi oss opp etter disse enn gikk.
Vel oppe møtte en fantastisk utsikt oss. For en fin by vi bor i! Vi tok en liten pause i et skjul på toppen, og da vi kom ut igjen var det full snøstorm! Snøen pisket oss i ansiktet, det var bitende kaldt, og vinden syntes å ha mest lyst til å rett og slett kaste oss ned fra fjellet. Vi valgte å skli ned langs rekkverkene i stedet. (Webcam fra Ulriken)

Så nå har jeg altså klatret opp på toppen av Bergens høyeste fjell. Det er riktignok det eneste av de syv fjellene jeg kan skryte på meg å ha vært på så langt, men en slik start skal vel ikke kimses av! Med andre ord: en bra start på det nye året i Bergen! Jeg kan ikke annet en føye meg til nattens uttalelse fra klatrebuddien min: "11. januar, og du har allerede både klatret opp Ulriken og vært på en date! Dette kommer til å bli et bra år!"

mandag 8. januar 2007

Slow Train Coming

eller Manic Monday, om du vil.


Det er i hvert fall mandag, og jeg står (snart) på farten til den `O herlige by hvor det snart har regnet sammenhengende i 80 døgn... I morgen tidlig (veldig tidlig, særlig jmf. min noe juleferieinspirerte døgnrytme..) går altså toget oppover/bortover (sterke meninger på dette punktet henvises uttrykt under comments her under). I dag er det dermed pakkedag -for èn gangs skyld tenkte jeg å ikke være nattpakker (heelt sant, Beathe!), men med tanke på tidligere nevnte døgnrytme, generelle utsettelsestendenser, samt at argumentet: "Jeg kan jo sove på toget" sikkert stiller sterkere og sterkere jo senere det blir uten at jeg har pakket, går nok det i vasken.

Forresten så regner det her i Moss i dag også. Jeg synes det er ganske fint, for da kan jeg huske Moss som en regnby når jeg drar oppover/ bortover og blir møtt av den sedvanlige veggen av regn i det togdørene åpnes.

Ellers kan jeg nevne at jeg har blitt pedofil siden sist. I likhet med sølibatet pga utsvevende tendenser, så er det ikke så ille som det høres ut! Bare fått litt dilla på å traske rundt med Mammas pedometer (skritteller på norsk). Så i dag skal jeg (hadde i hvert fall tenkt før jeg så det trøstesløse været) gå til Kambo for å avlegge mine kjære besteforeldre et lite besøk før jeg drar.

Rapport fra min ene allerede tilbakevendte samboer, røper at noen av plantene våre utrolig nok fortsatt er i live, etter en sikkert veeldig ensom jul... Men ved nærmere ettertanke..: Om vi er der eller ikke er kanskje ikke så relevant for våre grønne venner, siden vi stort sett glemmer å vanne dem uansett...

Vel, gleder meg til å returnere til vårt lille kollektiv, som så langt ikke har fått noe navn (de tre siste års Monsterbedriften var kanskje vanskelig å overgå på navnefronten..?) En ny tilværelse som student venter. Og til tross for kommentarer som "jammen, trodde du kunne engelsk, jeg", er det altså engelsk som skal studeres denne gangen. Nok et skritt på veien for å bli smart & lykkelig!

tirsdag 2. januar 2007

Happy New Year, Happy New Year!

Nyttårsforsett(er).

Forsett:
Forslag 1: v av forsere, overvinne hindring
Forslag 2: for(t)sett, som i å fremdeles bli ved det samme, en kontinuasjon av presens
Forslag 3: fårsett, gjøre på fårs` sett -også kalt saueflokkmentalitet
Forslag 4: får_sett, av "får se"
Forslag 5: kun en lokal variant av korsett, muligens med håp om samme virkning

Ordet har mange uheldige assosiasjoner og betydninger.
Jeg har derfor startet det nye året uten slike.
Kun noen "retningslinjer".
Blant annet har min ene samboer og jeg blitt enige om å leve i sølibat måneden ut. Og med vår noe utsvevende tendenser kan jo dette holde hardt. Svært hardt! En hel måned uten godteri!!!